15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus

În contextul pandemiei cu coronavirus, jandarmii hunedoreni desfăşoară misiuni de monitorizare a persoanelor izolate aflate pe liste DSP Hunedoara, măsuri de ordine publică în proximitatea centrelor de carantină şi asigurarea împreună cu efective ale poliţiei a tranzitării coloanelor auto cu persoanelor preluate din punctele de trecere a frontierei de vest şi care sunt trimise în izolare sau carantină.
Astfel, în perioada menţionată 554 de jandarmi hunedoreni au executat 25 de misiuni de monitorizare a 1.057 de persoane izolate în 489 de locaţii din 28 de localităţi.
De asemenea, efectivele de jandarmi au asigurat măsuri de ordine publică în proximitatea a 2 din cele 3 centre de carantină stabilite la nivelul judeţului, astfel: la Sanatoriu Brad 88 de jandarmi, la Hotel Petroşani 32, iar misiunia continuă.
În ceea ce priveşte tranzitarea coloanelor auto cu persoanelor preluate din punctele de trecere a frontierei de vest şi care sunt trimise în izolare sau carantină, au fost executate 99 de misiuni cu 197 de jandarmi care au însoţit ca şi tranzit 2465 de persoane cu 759 de auto, iar la centrele de carantină au însoţit 50 de persoane.
Exemplificăm, de asemenea, sancţiunile contravenţionale aplicate:
• În data de 07/08.03.2020, patrula de jandarmi aflată în serviciu în municipiul Hunedoara a surprins pe numitul N.D., ce avea menţiunea de izolare la domiciliu municipiul Hunedoara într-o altă locaţie. În urma sesizării, D.S.P. Hunedoara a sancţionat contravenţional persoana cu amendă în valoare de 10.000 lei conform HG. Nr. 857/ 2011 art. 34 lit. m.
• În data de 12.03.2020, patrula de jandarmi aflată în serviciu a surprins pe T. I.C., ce avea menţiunea de izolare la domiciliu, fiind în faţa blocului. În urma sesizării, D.S.P. Hunedoara a sancţionat contravenţional pe T.I.C. cu amendă în valoare de 10.000 lei conform HG. Nr. 857/ 2011 art.34 lit. m.
• În data de 24.03.2020, efectivele angrenate în misiunile de monitorizare a persoanelor izolate la domiciliu, au aplicat un număr de 10 amenzi contravenţionale în valoare de 1400 lei aplicate la Ordonanța militară nr. 2/2020;
Exemplificăm următoarea sancţiune contravenţională:
În data de 24.03.2020, în jurul orelor 19.30, patrula de jandarmi a fost sesizată în urma unui apel SNUAU 112 că numitul M.L.A. a părasit domiciliul fiind consemnat în lista cu persoane aflate în izolare la domiciliu la adresa din Hunedoara,
În urma verificărilor efectuate la fața locului a rezultat faptul că la adresa numitul M.L.A. lipsea de la domiciliu.Echipajul de jandarmi l-a reținut pe numitul M.L.A. la întoarcerea la domiciliu, fiind solicitat un echipaj de la S.A.J. Hunedoara, pentru conducerea acestuia la Centrul de carantină situat la Hotel Petroșani .Totodată, persoanei i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei conform Art. 7 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 2/2020.
În acesta perioada efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara au o cooperare şi colaborare activă cu efectivele Instituţiei Prefectului Judeţul Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, Direcţia Medicală a M.A.I., precum şi cu reprezentanţii tuturor autorităţile locale.
Jandarmeria are angrenat întreg efectivul în misiunile ce îi revin în gestionarea problemelor cauzate de COVID 19.
Asigurăm cetăţenii de întregul nostru sprijin în orice situaţie ce ţine de competenţa noastră şi îi rugăm să respecte toate recomandările autorităţilor în acest efort comun de a trece peste această epidemie fără precedent.

COMPARTIMENT INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/