23.8 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Munca de sezonier la spații verzi nu îi atrage pe hunedoreni

Munca de sezonier la spații verzi nu îi atrage pe hunedoreni. Firma de salubritate din subordinea primăriei Hunedoara caută muncitori sezonieri la cositul zonelor verzi, însă anunțurile de angajare publicate în ultimele zile pe rețelele sociale nu au avut efectul sperat.

Nimeni nu s-a prezentat încă la interviurile de angajare, deși condițiile pentru locurile de muncă sezoniere (contract individual de opt ore pe zi, pe durata de trei luni) erau minime: candidații trebuiau să știe să mânuiască trimmerul (unealta de cosit).

Mai mult, unii dintre localnici s-au arătat revoltat de oferta societății: un salariu lunar brut de 2.650 de lei, bonuri de masă și transport gratuit la locul de muncă. Oamenii și-au exprimat nemulțumirile pe rețelele sociale:

„E o muncă grea, prost plătită, nu au sporuri de periculozitate și zgomot. Angajații lucrează în asemenea condiții și salariul de mizerie”, scrie Ana.

„Să se jure că dă 26, în mână, și eu vin acasă și depun actele”, scrie Marius.

„A se specifica: transport în remorca tractorului”, scrie Călin.

„E grea munca. Ajutorul social vine fără muncă”, a comentat Vava.

„Păi din 2.650 de lei brut îți ia statul 40 – 45 la sută și cu cât mai rămâi. De ce nu faceți salariul 2.650 lei net sau chiar 3.000 de lei, că s-au scumpit toate. Ce să facă omul cu 1.500 de lei sau cât vine?”, scrie Alex.

„Dacă nici aici nu mai aveți oameni, e grav nenică. Și mai aveți și pretenții, dar nu-i nimic că puteți să începeți să angajați din India, Pakistan, Indonezia”, a scris un alt hunedorean.

În Hunedoara, municipiul cu cea mai mare suprafață de zone verzi din județ, circa 30 de muncitori ai societății de salubrizare se ocupă de întreținerea acestor locuri.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/