19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Muzeul Satului, construit cu finanțare europeană, la Petrila. Investiție de peste 19 milioane de lei

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Petrila au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din Orașul Petrila – Etapa III”, o investiție care vizează realizarea unui muzeu al satului la Petrila, reabilitarea unui parc și a unei grădinițe.

Muzeul va fi pe strada Jieț și va avea o suprafață construită de 954 metri pătrați, spații verzi întinse pe 27.218 metri pătrați și suprafețe pietonale și carosabile de 5.744 metri pătrați. Vor fi realizate 23 de construcții conform principiilor şi metodelor tradiţionale, fără mijloace alimentate electric.
Investiția mai cuprinde modernizarea și dotarea grădiniței Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” și a Parcului „Regele Mihai I”, cu aproximativ 4.000 de metri pătrați de spații verzi. De asemenea, este prevăzută asfaltarea străzii Colonie Cimpa-Biraoni.

Proiectul are o valoare totală de 19.034.415 lei, din care 18.359.315 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, și o perioadă de implementare de 39 de luni.

„Proiectul contractat astăzi reprezintă cea de-a treia etapă a unei investiții mai ample care are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila. Cele trei etape vor aduce investiții în valoare totală de 51.163.253 lei la Petrila: blocuri de locuințe sociale, școli și grădinițe reabilitate și dotate, străzi și trotuare refăcute, parcări, dotări pentru Biblioteca Orașului și alte lucrări nu mai puțin importante pentru comunitatea locală, cum sunt cele din etapa III, mai sus menționate”, a informat ADR Vest.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/