21.1 C
Deva
luni, iulie 15, 2024

Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere

De la 1 martie, gara municipiului a rămas închisă, iar niciun tren nu a mai plecat din Hunedoara. Doar câteva trenuri de marfă mai folosesc un sector al căii ferate, de la Peştiş la Simeria, în timp ce „glasul roţilor de tren” nu a mai fost auzit în Hunedoara.

Conform unei informări recente a Ministerului Transporturilor, secţia de circulaţie Simeria – Hunedoara a fost scoasă la licitaţie publică de mai multe ori, începând din anul 2016 şi până în acest an, însă nu s-a prezentat niciun ofertant pentru închirierea secţiei, considerată nerentabilă.

Cele peste şase luni trecute de la închiderea rutei feroviare Hunedoara – Simeria au început să lase amprente asupra gării municipiului şi a căii ferate. Clădirea staţiei CFR, veche din anii 1950 şi considerată un monument de arhitectură, se degradează în ritm accelerat, iar buruienile şi rugine au pus stăpânire pe linia ferată. Hoţii nu s-au lăsat aşteptaţi, iar în ultimele luni au fost semnalate mai multe furturi de componente ale instalaţiilor feroviare.

Cei 18 kilometri ai tronsonului feroviar Hunedoara – Simeria au fost construiţi în anii 1883 şi 1884.În deceniile următoare, datorită dezvoltării oraşului Hunedoara şi a metalurgiei, calea ferată a devenit tot mai importantă pentru comunitate. În anii 1950, statul a dezvoltat proiectul feroviar, construind pe acelaşi tronson o reţea de linii industriale necesare combinatului siderurgic, lungimea totală a acestora depăşind 150 de kilometri. În 1984, linia CFR Hunedoara – Simeria a fost electrificată.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/