19.7 C
Deva
duminică, iunie 23, 2024

Nod rutier la ieșirea din Deva. Lucrările sunt estimate la patru milioane de euro

Lucrările de amenajare a nodului rutier de pe DN 7, la ieșirea din Deva spre Autostrada Lugoj Deva (A1), Arad și Oradea au fost scoase la licitație publică.

Intersecția drumurilor europene DN7 Deva Arad și DN76 Deva Oradea, aflată în apropiere de nodul rutier al Autostrăzii A1 de la Șoimuș va fi reamenajată. Zilnic, potrivit unui studiu de trafic realizat în 2021, peste 10.000 de mașini trec prin ea.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitație publică proiectul tehnic și execuția lucrărilor de amenajare estimate la 19,5 milioane lei și 22 de milioane lei.

Trei variante au fost propuse pentru realizarea intersecției. În primul scenariu, proiectul presupunea realizarea unei intersecții denivelate formată din trei bretele, care să asigure circulația mașinilor în toate direcțiile de mers, eliminând punctele de întoarcere de la km 393+500, respectiv 394+600, care generează întârzieri de trafic și în consecință probleme în fluență traficului.

A doua variantă presupunea eliminarea virajului de stânga pe relația Șoimuș – Deva (DN76 – DN7) al intersecției existente și realizarea a două intersecții giratorii, în locul întoarcerilor existente pe DN7.

În a treia variantă propusă, proiectul viza denivelarea virajului de stânga pe relația Șoimuș – Deva (DN76 – DN7) al intersecției existente și realizarea a două intersecții giratorii, în locul întoarcerilor existente pe DN7.

Soluția tehnică aleasă de specialiști a fost varianta a doua.

„Din punct de vedere al costului investiţiei, cât și al duratei de execuţie, cu implicaţii minime asupra amplasamentului existent, Varianta 2 se situează pe primul loc. Conform rezultatelor analizei multicriteriale, scenariul tehnic recomandat este Varianta 2, care asigură cel mai bun raport între rezultatele anticipate și resursele necesare atingerii obiectivelor”, arată rezultatele analizei tehnice propuse pentru realizarea investiției, publicată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Ofertele pentru realizarea investiției pot fi depuse până în 23 ianuarie 2023. Potrivit caietului de sarcini, publicat de DRDP Timișoara, reamenajarea intersecției va reduce riscul producerii unor accidente rutiere, și va facilita întoarcerea mașinilor în siguranță prin noul nod rutier.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/