1.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Noul coronavirus scoate Poliția pe străzi. Controale ample în județul Hunedoara

În ultimele 24 de ore, în județul Hunedoara au fost intensificate acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul situației epidemiologice actuale, informează Prefectura Județului Hunedoara.

„Scopul vizat de aceste acțiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2 care provoacă boala COVID 19. La acțiuni au participat 287 polițiști, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai ministerelor Muncii, Sănătății și Transporturilor. Au fost verificate aproape 700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală. Dintre acestea 147 nu au respectat aceste măsuri și au fost sancționate contravențional cu suma totală de 11.500 lei”, arată Prefectura Județului Hunedoara, într-un comunicat.
A crescut și numărul controalelor efectuate în mijloacele de transport public în comun, 108 autobuze și microbuze fiind verificate de efectivele angrenate în aceste acțiuni, în județul Hunedoara. Potrivit autorităților, valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate în județul Hunedoara în ultimele 24 de ore este 23.800 lei, inclusiv pentru persoane fizice care au organizat activități în spațiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicții sau restricții (7.500 lei).
De asemenea, 123 de restaurante, terase sau locații de tip fast-food au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități.
„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare și control, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, informează reprezentanții Prefecturii Județului Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/