Municipalitatea din Petroşani a inaugurat duminică, de Sf. Andrei, noul telescaun, iar la inaugurare au participat zeci de persoane, mai ales că şi transportul a fost absolut gratuit.
Moderna instalaţie de transport pe cablu este inclusă în proiectul amplu de dezvoltare a domeniului schiabil dar, în lipsa finanţării promise de Executiv, edilii au contractat un credit pentru investiţii în valoare de 13 milioane de lei pentru finalizarea investiţiilor la telescaunul TS 3. “Telescaunul a fost finalizat cu bani de la bugetul local, pentru că stâlpii au fost puşi acum doi ani pe fondurile venite de la Guvern. Dar nu puteam să lăsăm această investiţie în aer şi să se degradeze, de aceea am făcut acest efort de a lua acest împrumut şi de a finaliza TS 3. Este o instalaţie modernă, are o capacitate de 1.200 de oameni pe oră, ceea ce este foarte mult şi completează ceea ce există deja în Parâng, mă refer la telescaunul vechi şi la teleschiuri”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
https://www.youtube.com/watch?v=wuVWVb7Ky0Q
Noul telescaun are punctul de plecare în incinta Hotelului Rusu, iar staţia de întoarcere în zona unde s-a aflat „Căsuţa din poveşti”. Potrivit municipalităţii, telescaunul TS3 deserveşte atât persoanele care vizitează masivul Parâng, cât şi schiorii care folosesc pârtiile 2A, 2C şi 2B. TS3, având o lungime de 2,2 km.
https://www.youtube.com/watch?v=k-h0CrXnXEY
În total sunt 74 de scaune, a câte patru locuri fiecare. Consilierii locali au aprobat, la ultima şedinţă, şi tarifele de transport cu telescaunul, respectiv 10 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copiii sub 12 ani, pentru un singur drum. O călătorie dus-întors îi va costa pe adulţi 15 lei, iar pe copii 10 lei. De asemenea, există şi un sistem de abonamente. Astfel, pentru o jumătate de zi abonamentul este de 40 de lei pentru aduţi şi 28 de lei pentru copii, iar tarifele includ şi taxa montană, absolut obligatorie.
https://www.youtube.com/watch?v=xqhWkovtxrU
Pe de altă parte, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că, pentru cei care folosesc noul telescaun se asigură transport gratuit cu ajutorul unor microbuze care circulă de două ori pe zi de la staţia de îmbarcare a vechiului telescaun, iar cei care vor să urce până sus, la munte, pot folosi vechea instalaţie de trasport, de la staţia intermediară, transportul fiind inclus în preţ.