31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

Orașul unde vom lăsa mașinile în parcare. Se umple de bicicliști și biciclete

Au fost amenajate primele stații de închiriere a bicicletelor din hunedoara, iar în următoarele săptămâni aici vor fi aduse bicicletele achiziționate de municipalitate, printr-o investișie finanțată din fonduri europene.

„Vom avea, în total, 11 de astfel de puncte amplasate pe Strada Bucegi, Bulevardul Dacia, Bulevardul Republicii, în Centrul Vechi şi aproape de intrarea în Castelul Corvinilor. Stațiile de închiriere („bike-sharing”) vor găzdui, în total, peste 350 de biciclete clasice, dotate cu dispozitive de monitorizare GPS, ce vor putea fi preluate din staţii cu ajutorul telefonului mobil smartphone”, a informat Primăria Hunedoara.

Investiţia este prevăzută în cadrul proiectelor de modernizare a transportului (Coridorul Central, Coridorul de Vest şi Coridorul de Est) pentru care municipiul Hunedoara a obţinut o finanţare totală nerambursabilă în valoare de 30 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional. Prin același program în toamna acestui an, vor fi aduse în Hunedoara 20 de autobuze noi (hibrid).

În Hunedoara, reţeaua de piste de biciclete va însuma circa patru kilometri şi este cuprinsă în proiectele de modernizare a Coridoarelor central şi de vest.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/