19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Patru cetăți dacice au intrat sub pază

Patru cetăți dacice din județul Hunedoara beneficiază de pază. Lunar, autoritățile județene vor cheltui aproximativ 100.000 de lei pentru supravegherea siturilor aflate în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

„Începând cu data de 15 decembrie 2021, în cele patru cetăți dacice din Munții Orăștiei, respectiv Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie și Bănița – este asigurată paza de către o firmă specializată, conform prevederilor Legii nr. 23 din 20 martie 2020 privind regimul juridic al Cetăților dacice din Munții Orăștiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO și unele măsuri pentru protejarea acestora”, a informat Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.

Cele patru cetăți dacice au fost preluate în administrare de Consiliul Județean Hunedoara în urmă cu un an. În 2013, autoritatea județeană a preluat cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, la care, de asemenea, a fost instituită pază.

Cinci dintre cele șase cetăți dacice aflate în patrimoniul UNESCO se află în județul Hunedoara. Cea de-a șasea, Căpâlna, este în județul Alba. Așezările Costești, Blidaru, Piatra Roșie, Bănița și Sarmizegetusa Regia nu sunt singurele cetăți dacice din județul Hunedoara – o zonă împânzită de astfel de monumente antice.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/