15 C
Deva
joi, iunie 13, 2024

Petrosani: Protest pentru sporul de pericol

Tăierea sporului de pericol i-a adus pe angajaţii TESA de la minele viabile din Valea Jiului în curtea Complexului Energetic Hunedoara, unde au organizat un protest spontan.

2014-12-03 15.34.07Nemulţumiţi de deczia directorului CEH privind tăierea sporului de pericol în anumite condiţii bine prestabilite, angajaţii TESA au protestat şi au cerut demisia conducerii CEH. Oamenii sunt nemulţumiţi că programul de reducere a pierderilor îi afectează doar pe truditorii „de rând” în timp ce şefii rămân la adăpostul salariilor imense, pe care nimenu nu le „clinteşte”. Prin această decizie, spun liderii Sindicatului „Muntele”, care au fost alături de protestatarii, sunt angajaţi al căror salariu se diminuează şi cu 400 de lei, în timp ce alţii s-au trezit că pierd grupa de muncă şi nu mai pot ieşi la pensie. „Sunt salariați care pierd chiar 400 de lei. Cel mai grav este faptul că sunt salariați care, pe lângă bani, pierd și grupa de muncă și sunt salariați care, prin această decizie, nu pot ieși la pensie peste 3 sau 4 luni de zile când ar fi avut condițiile și sunt nevoiți să își desfășoare în continuare activitatea, după o viață de muncă,  în condiții normale, pentru că așa a dat domnul Niculescu această decizie, pe care eu o numesc <<Așa vreau eu!>>”, a declarat Petre Nica, preşedintele sindicatului  Muntele.

Pe de altă parte, directorul executiv al CEH, Nicolae Drăgoi, spune că măsura este legală şi a fost luată şi ca urmare a unui control al Curţii de Conturi. „Conform CCM, cotele procentuale de intrare în subteran se stabilesc prin decizia directorului general. Marți a fost o întâlnire a comisiei paritare, iar directorul  general a rămas în sală cu sindicatele și a discutat despre această decizie. Nu s-a ajuns la nicio înţelegere, dar nici nu s-au blocat discuţiile, urmând a fi reluate vineri. La această decizie s-a ajuns şi în urma unui control al Curții de Conturi. Să vă dau un exemplu: un şef de sector, care lua 100% subteran nu poate să presteze 8 ore de subteran în fiecare zi, pentru că are și alte activități. Respectiv, la ora 7.00 participă la raportul schimbului IV, la ora 8,00 trebuie să meargă la raport la director, iar la 15,00 pleacă acasă. Deci, automat,un şef de sector nu poate să stea în fiecare zi 8 ore în subteran”, a motivat Nicolae Drăgoi decizia ce a intrat în vigoare începând cu data de 1 decembrie.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/