34.4 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Planuri pentru stațiunea Râușor – Retezat

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a inițiat o întâlnire care a avut loc astăzi la Primăria comunei Râu de Mori, pentru a discuta despre proiectele de dezvoltare a stațiunii Râușor.
La analiza proiectelor private si ale primăriei, alături de prefectul județului, au participat primarul comunei, Flaviu Dilertea, șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean și reprezentanți ai investitorilor privați.
Conform concluziilor întâlnirii, în stațiunea Râușor vor fi făcute investiții importante pentru turismul estival sau din sezonul rece. Investitori privați intenționează să înceapă deja în acest an, extinderea pârtiilor de schi, modernizarea instalațiilor de transport pe cablu și construirea de noi unități de cazare. În același timp, pentru dezvoltarea turismului, autoritățile locale vor accesa fonduri guvernamentale și europene.
La finalul întâlnirii, prefectul Călin Petru Marian a declarat:
„Este foarte important pentru județul nostru să încurajăm investițiile în turismul montan, în același timp cu sprijinul pe care îl oferim tuturor investitorilor în economia hunedoreană. Stațiunea Râușor este deosebit de frumoasă și autoritățile, împreună cu firme private, trebuie să realizeze cât mai multe proiecte care vor duce la dezvoltarea economică a zonei.”
Stațiunea Râușor se află pe versanții nordici ai Masivului Retezat la altitudine de 1250 metri, în Parcul Național Retezat.
Acum, în stațiune există un parc de aventură, construit pe arborii din apropierea cabanei Salvamontului.
De asemenea, sub atenta supraveghere a salvamontiștilor, turiștii au acces la un perete de escaladă.
În perioada de iarnă principala atracție este pârtia. În stațiune se poate închiria echipament de schi iar pârtia este dotată cu teleschi.
În celelalte perioade ale anului, turiștii pot face drumeții pe traseele marcate din munții Retezat.
Prefectura județului Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/