8.8 C
Deva
sâmbătă, mai 18, 2024

ADEVĂRUL DESPRE „REPUBLICA LUI MOLOȚ” – FAPTE, NU VORBE. Mircea Ioan Moloț: „Ceea ce am realizat, poate fi verificat în întreg județul Hunedoara”

„Am făcut un parteneriat de 10 ani, între noi, Consiliul Județean, între mine, ca președinte, și cetățenii județului Hunedoara”

 

Mai ales acum, în campania electorală – și cumva anapoda, având în vedere că nu candidează la alegerile din 11 decembrie 2016 -, Mircea Ioan Moloț, fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, vreme de un deceniu, este încă atacat de grupuri interesate să promoveze o imagine negativă a actualului lider al ALDE Hunedoara. Ceea nu reușesc, însă, detractorii săi este să desființeze ceea ce ei numesc, cu ironie ștearsă, „Republica lui Moloț”, respectiv realizările Consiliului Județean Hunedoara în cei zece ani în care instituția a fost condusă de Mircea Ioan Moloț.

Despre adevărul cuprins în „Republica lui Moloț” – ca să preluăm sintagma preferată de adversarii săi – scriem în aceste patru pagini ale Ziarului Hunedoreanului, asta pentru că hunedorenii au dreptul să știe care este adevărata măsură a activității publice a fostului președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

În această primă pagină, prezentăm un bilanț sumar a ceea ce au însemnat 10 ani în fruntea județului, bilanț făcut de însuși fostul președinte al CJ Hunedoara.

 

Unde este voință, poți învinge orice piedică

 

„În fiecare dimineață – cum spuneam cu ceva vreme în urmă, înainte de a părăsi funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara -, când mă uit în oglindă, observ că mustața și părul mi-au albit. Și acestea nu au albit datorită vârstei, ci datorită stresului care ți-l dă această funcție, fiindcă în fiecare zi te gândești dacă proiectele pe care ți le-ai asumat, ceea ce ai promis în campania electorală, reușești să le finalizezi în perioada unui mandat. Am avut șansa ca locuitorii județului Hunedoara să aibă încredere în mine, datorită rezultatelor pe care le-am avut în fiecare mandat. Am ajuns la al treilea mandat și de aceea, dând timpul puțin înapoi, pot să fac o dare de seamă amplă asupra a ceea ce au însemnat cei zece ani ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara, zece ani de muncă neîntreruptă.

Nu a fost deloc ușor. Poziția în care am fost, responsabilitatea uriașă pe care o simțeam în fiecare zi, sunt greutăți pe care le poți duce doar dacă ai voință și dorință de a face ceva, de a lăsa ceva în urmă, de a demonstra că este posibil.

De multe ori eram încăpățânat ca un catâr, pentru a putea să reușesc să pun în aplicare ceea ce hotăram în Consiliul Județean. Cea mai înverșunată luptă pe care am avut-o este cea dusă pentru preluarea administrării cetăților dacice din Munții Orăștiei, o luptă care a durat timp de opt ani.

S-au schimbat, în acea perioadă, mai mulți miniștri, de toate culorile, inclusiv liberali. Până la urmă, tot un liberal a reușit să înțeleagă că acele cetăți, aflate în patrimoniul UNESCO, trebuie bine administrate, și asta o puteam face doar noi, aici, pe plan local”.

 

Nimic nu se face peste noapte

 

„În 2004, când am preluat conducerea CJ, după o atentă observație a ceea ce înseamnă județul Hunedoara, mergând prin toate localitățile, am realizat că singura lui șansă ca să redevină un județ cunoscut, atât în țară, cât și în Europa, și în lume, este să profităm de bogățiile pe care le avem. Și atunci spuneam că județul Hunedoara trebuie să ajungă cel mai căutat loc din Europa, din punct de vedere turistic. Sunt peste 460 de situri arheologice, toate locuri demne de a fi vizitate, și am demarat acest proiect. Am realizat faptul că nimeni nu vine la tine dacă ai infrastructura proastă. Localitățile noastre, indiferent că este vorba despre sate sau orașe, trebuie să se apropie de cele din Occident, mai ales că suntem membri ai Uniunii Europene, și atunci ai nevoie de această infrastructură. Spuneam, în 2004, că în următoarele perioade, în cazul obținerii și altor mandate, județul Hunedoara va fi un continuu șantier, lucru care poate fi văzut și astăzi, fiindcă este foarte greu să faci într-un mandat ceea ce nu s-a făcut de sute de ani.

În prima fază a perioadei 2004-2008 m-am bazat mai mult pe fondurile Guvernului, pe fondurile proprii ale Consiliului Județean, și ne-am apucat de infrastructura rutieră. Apoi, au apărut fondurile europene, PHARE, SAMTID, ISPA, și am profitat de toate. De exemplu, am finalizat o investiție de 70 de milioane de euro, ceea ce înseamnă rețea de apă, canalizare, stații de epurare și altele. Și am continuat cu atragerea de fonduri europene în întreaga perioadă cât am fost președintele Consiliului Județean Hunedoara.”

 

Am atras cea mai mare sumă din fonduri europene

 

„În exercițiul financiar 2007-2013 al Uniunii Europene am reușit să atragem, prin Programul Operațional Regional și pe alte diferite axe de finanţare, cea mai mare sumă dintre toate județele României. Dacă ar fi să ne uităm acum pe domenii de activitate, și am făcut un centralizator în acest sens, putem observa niște sume care s-au derulat în județul Hunedoara, excluzând de aici mineritul. Vom vedea, pe aceste diferite sectoare, că au intrat și s-au investit aici, în județul Hunedoara, în jur de 10.000 (zece mii) de miliarde de lei vechi sau 1.000 (o mie) de milioane de RON. Poate spun unii că este mult, poate spun unii că este puțin. Pentru unii e mult și să citească aceste cifre, dar sunt investiții care au fost aduse aici, în județul Hunedoara.

Acești bani au generat locuri de muncă, pentru că, în orice domeniu au fost ei repartizați, la drumuri, la apă, la sănătate, la culte, la sport, la cultură, la termoficare, la protecție socială, la învățământ, acolo cineva lucrează. Cineva profită de acești bani, respectiv cei circa 500.000 de locuitori ai județului Hunedoara.”

 

Oameni pentru oameni

 

„Încerc să fac un bilanț al celor 10 ani de activitate. Am vrut să arăt care este responsabilitatea și implicarea Consiliului Județean în viața cotidiană a cetățenilor din județul Hunedoara. Toate despre care am vorbit sunt făcute de oameni, de salariați ai Consiliului Județean și ai instituțiilor pe care le are în subordine. Consiliul Județean avea grijă ca acești angajați, în fiecare lună, să își primească la timp salariile, mari, mici, cum sunt, și este vorba despre milioane de lei pentru mii de oameni, care lucrează pentru ei dar, în primul rând, pentru noi, hunedorenii.

Aceste fonduri europene nu se puteau atrage decât de către o echipă omogenă, o echipă care înseamnă, generic, Consiliul Județean Hunedoara. N-aș vrea să închei fără a reaminti că fondurile cele mai multe, de la apă și canal, au fost atrase nu de la bugetul de stat, ci de la comunitatea europeană, și meritul reușitei este al celor doi operatori, APA SERV, în Valea Jiului, și APAPROD, care are sediul în Deva. E mult, e puțin, dumneavoastră sunteți cei care analizați, și nu am pretenția că aș ști totul. În fapt, am cerut repetat cetățenilor județului Hunedoara, pe vremea când conduceam Consiliul Județean Hunedoara, să ne trimită sugestii, observații, propuneri de proiecte și investiții, pentru că cetățeanul este cel care știe cel mai bine de ce este nevoie pentru dezvoltarea județului, pentru o viață mai bună a comunității, a fiecărui om.

Pot să spun că, atâta vreme cât am fost președintele Consiliului Județean Hunedoara, am făcut un parteneriat de 10 ani, între noi, Consiliul Județean, între mine, ca președinte, și cetățenii Hunedoarei. Așa am reușit multe dintre obiectivele pe care mi le-am propus. Și știu că tot așa voi reuși în toate proiectele pe care mi le propun în prezent și în viitor.

Pentru cetățenii onești ai Hunedoarei am un mesaj simplu: „Ceea ce am realizat, poate fi verificat în orice zonă a județului Hunedoara. Sunt fapte, nu vorbe!”

 

EXTRA 1

În 10 ani, în perioada 2004-2014, la propunerea președintelului Mircea Ioan Moloț, Consiliul Județean a alocat, pentru 10 domenii principale, aproape 10 mii de miliarde de lei vechi

  1. Apă și canalizare 352.352.650 RON
  2. Drumuri 272.163.660 RON
  3. Asistență socială 83.117.660 RON
  4. Cultură 79.663.150 RON
  5. Învățământ 46.284.500 RON
  6. Sănătate 44.785.880 RON
  7. Culte 25.772.540 RON
  8. Termoficare și alimentare cu gaz metan 23.700.000 RON
  9. Sport 10.874.280 RON
  10. Asociații de interes județean (SMURD, gestionare deșeuri, ecarisaj) 8.456.360 RON

 

TOTAL: 947.134.680 RON

 

EXTRA 2

 

„Dați încrederea și votul candidaților ALDE Hunedoara la alegerile din 11 decembrie”

 

Mircea Ioan Moloț: „Așa cum am demonstrat și în administrație, și în politică, nu accept jumătățile de măsură și promisiunile fără acoperire. Tocmai de aceea acum, când sunt președintele Filialei Teritoriale Hunedoara a ALDE, am scos în fața electoratului, împreună cu colegii mei din partid, cea mai bună echipă de candidați: buni profesioniști, majoritatea noi în acest nivel al politicii, toți pregătiți să lucreze pentru proiecte legislative care să readucă speranța și bunăstarea, încrederea în viitor, încrederea într-o Românie a românilor. Susțin din toate puterile echipa de candidați ALDE Hunedoara prezentă pe listele pentru alegerea membrilor Senatului și Camerei Deputaților și îmi pun speranța în hunedoreni, în cetățenii care știu să dea încrederea lor unor oameni de ispravă.”

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/