2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Banconschi şi Funeriu în Valea Jiului. Şi-au lansat sediile PMP şi au atacat actuala guvernare

Doi foşti miniştri, Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi, s-au aflat la finele săptămânii trecute în Valea Jiului, pentru a participa la inaugurarea sediilor din Petrila şi Petroşani ale Partidului Mişcarea Populară. Cei doi au lansat atacuri directe la adresa „baronilor roşii”, care controlează judeţele.

2013-11-15 13.50.23Fostul ministru de Externe, Teodor Banconschi, este de părere că România va putea asdera la Schengen când PMP va ajunge la guvernare, deşi susţine că în perioada în care se afla la guvernare alături de PDL; era întocmit un calendar al aderării. „Aveam acest calendar, 31 oct 2012 – 31 martie 2013. Puciul de anul trecut care a scăzut radical credibilitatea României şi tot ce s-a întâmplat de atunci încoace, ne-a pus în situaţia de a fi şi mai departe de acest obiectiv. Pentru interesul României, orice politician trebuie să se bată până în pânzele albe, de aceea Schengen fără termen cum a zis Barosso, după 2014, să mai vedem 2015….Mi-ar părea rău ca PMP când vine la guvernare să ne bage în Schengen, dar mi-e teamă că aşa va fi”, susţine Teodor Baconschi. Nici Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, nu a scăpat ocazia de a ataca actuala guvernare şi spune că protestele din învăţământ reprezintă „semnale de alarmă”: „Eu mă mir. Adică 2 ani de guvernare nu am avut nicio zi de grevă generală în condiţii foarte grele, şi acum că PSD a băgat  în Senat, foşti lideri sindicali (mişcarea sindicală e aservită PSD-ului, să ne înţelegem), eu mă mir. Şi asta înseamnă că a ajuns cuţitul mai departe de os.  Înseamnă că, cu toată aservirea sindicală spre PSD, ei vor grevă generală”.

Pe de altă pare, liderii PMP au cerut „baronilor” să „micşoreze şpaga”, aşa încât în judeţ să poată veni investitorii. „Trebuie să ne confruntăm cu un adevăr. Mineritul de cărbune e deja în secolul XIX. Unii spun că e o formă de energie, care trebuie reinventată să recurgem din nou. Trebuie investiţii noi în Valea Jiului. Trebuie aduşi investitori, pentru că, până acum, în toate judeţele roşii nu a călcat picior de investitor străin. Din cauza baronilor roşii, foştii comunişti, care controlează aceste judeţe, de 40 de ani cum e la Argeş. De ce  s-au putut duce investitori străini cu sutele şi cu miile la Sibiu, Braşov, Arad, Cluj sau în alte locuri? Pentru că nu i-au respins spunându-le că li se face o favoare că investesc aici şi să le dea 50%. De mafia asta trebuie să scăpăm, de aceea e groaznic când vezi că ei prin regionalizare înţeleg întărirea puterii acestor baroni penali,. Care sufocă populaţii întregi şi nu mişcă nimic în aceste judeţe fără şpagă  într-o piramidă mafiotă până la aceşti oameni”, a declarat la Petroşani Teodor Baconschi.

În judeţul Hunedoara, PMP este condus de fostul inspector şcolar general Alexandru Lăutaru şi are circa 600 de membri. Cei doi oficiali s-au aflat în valea Jiului pentru a inaugura sediile de la Petroşani şi Petrila.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/