6 C
Deva
luni, martie 4, 2024

BILANŢ – ANALIZĂ Vestul României a atras peste n miliard de euro de la UE

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a analizat stadiul contractelor cu finanţare europeană. În Regiunea Vest au fost contractate sau se află în curs de contractare 557 de proiecte, în valoare totală de 1,06 miliarde euro, din care 807 milioane euro finanţare nerambursabilă.

 

 

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest s-a întrunit, recent,la Deva, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, pentru a discuta despre investițiile cu finanțare europeană din Regiunea Vest, viitoarea perioadă de programare 2021-2027 și ce va aduce ea nou, precum și alte subiecte de interes.

 

Încă 90 de proiecte eligibile

 

Membrii CDR Vest au fost informaţi cu privire la aprobarea de către Guvern a supra-contractării tuturor proiectelor aflate în rezervă în cadrul POR pe axele prioritare 3 (3.1.C) – Eficiență energetică – Iluminat public, 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile pentru municipiile reședință de județ, 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale și 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. La nivelul Regiunii Vest, acest lucru înseamnă că vor putea fi supracontractate în total 90 de proiecte care se aflau în rezervă, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 223,80 milioane euro. Ele urmează să continue procesul de evaluare și selecție în vederea contractării.

 

Despre Consiliul pentru Dezvoltare Regională

 

CDR Vest este organismul regional deliberativ care coordonează politica de dezvoltare regională la nivelul regiunii şi implicit activitatea ADR Vest. CDR Vest are 16 membri – este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale – municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Consiliul este condus în prezent de către președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, în calitate de președinte, și de către președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra – vicepreședinte.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/