-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Analiză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu

MAIN Harau carmenZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

A fost votată de peste 18.000 de persoane la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Pentru locuitorii municipiului Hunedoara care i-au acordat votul nu a contat amănuntul că a trecut de la PSD la PNL. Aveau în minte imaginea unui om de afaceri local de succes, ce oferă lunar peste 700 de salarii. E drept că Eleonora Carmen Hărău nu a avut nici contracandidat, primarul Viorel Arion, care este și președintele PDL Hunedoara, aruncând în luptă un ilustru necunoscut, finul său. Oricum, ar fi fost greu ca Hărău să fie învinsă. Chiar și adversarii săi nu pun la îndoială nicio clipă capacitatea sa de muncă, inteligenţa şi spiritul organizatoric. Pe de altă parte, acum oamenii au așteptări extrem de mari de la Hărău, iar posibilitatea să le îndeplinească în scurt timp nu prea există, pentru că nu sunt bani.

Puncte tari – Capacitate uriașă de muncă, inteligență, bun organizator. Este foarte bună în meseria sa de bază, lucru care o ajută în activitatea parlamentară. Este printre puținii oameni politici care vorbesc și scriu corect în limba română. În plus, faptul că se bucură de o stabilitate financiară o ajută să nu fie obligată să facă mari compromisuri în cariera politică. Are o tenacitate ieşită din comun în urmărirea planurilor sale şi se bate „la baionetă” pentru implementarea lor.

Puncte slabe – Este la început de drum în politică . Are tentaţia de a se implica în prea multe proiecte în același timp. Îşi schimbă greu opiniile pe care şi le face iniţial despre oamenii politici, deşi evoluţiile ulterioare ar recomanda acest lucru în multe din cazuri.

Oportunități – Ar putea avea o carieră politică de succes, dacă va reuși să se concentreze doar pe câteva proiecte, renunţând la speranţa amăgitoare că poate face tot într-un singur mandat de parlamentar. Ar fi păcat să nu reușească, având în vedere că este, fără doar și poate, cel mai inteligent om politic votat după 1989 în municipiul Hunedoara.

Amenințări – Riscă să piardă din încrederea acordată de hunedoreni în decembrie 2012 dacă într-un timp rezonabil nu reuşeşte să materializeze măcar una dintre promisiunile electorale. Să nu uităm că este deputat în colegiul cu cele mai multe probleme din judeţ, iar oamenii nu mai au răbdare pentru mult timp ca să aștepte semnele unei schimbări în bine.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/