2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Credit pentru infrastructură. Şapte drumuri judeţene întră la modernizare

Consiliul Judeţean a obţinut linia de credit în valoare de 40 de milioane de lei, bani cu care vor fi modernizate şapte drumuri judeţene. Împrumutul contractat de administraţia judeţeană este pe o perioadă de zece ani cu doi ani de graţie

drumuri

„Astăzi (ieri, n.r.) am semnat contractul pentru această finanţare, suma de 40 de milioane de lei va fi destinată în exclusivitate lucrărilor la drumuri judeţene”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Gradul de îndatorare al CJ Hunedoara a ajuns la 25 la sută după contractarea împrumutului de la CEC. Avantajele creditului, susţin autorităţile judeţene, constă în faptul că cele şapte drumuri vor fi asfaltate repede, în timp ce dacă ar fi fost făcute cu resurse financiare proprii gropile ar fi rămas în asfalt cel puţin patru ani de acum înainte.

Până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările la cinci din cele şapte drumuri, iar celelalte două vor fi asfaltate până la finele anului viitor. Vor intra în lucru drumurile judeţene Vorţa – Visca – Ţebea, Hunedoara – Boş – Cerbăl – Feregi, Dealul Babi – Vulcan, Streisângeorgiu – Boşorod – Alun – Târsa – Costeşti, Lupeni – Straja şi Cabana Rusu – Masivul Parâng.

Premierul Ponta e aşteptat să se ţină de vorbă

Deocamdată a rămas incertă reabilitarea drumului spre monumentul UNESCO Sarmizegetusa Regia care ar urma să fie finanţat cu fonduri guvernamentale. „Pentru drumul de la Costeşti aşteptăm şi suntem convinşi că va veni finanţare de la Guvern pentru că, atunci când primul ministru, Viorel Ponta, a vizitat situl de la Sarmizegetusa Regia, a lansat şi o promisiune onorantă pentru noi şi anume că va acorda finanţare pentru modernizarea şi asfaltarea acestui drum. Şi noi am făcut un efort pentru domnia sa şi am deschis monumentul UNESCO atunci când era închis pentru public şi sunt convins că şi domnia sa îşi va respecta promisiunea pe care a făcut-o hunedorenilor şi va acorda banii pentru această modernizare a drumului”, a mai spus Balint.

Asfalt cu bani europeni

Consiliul Judeţean şi-a propus ca prioritate modernizarea a două drumuri judeţene în prima sesiune de finanţare cu fonduri europene. Este vorba despre drumul care leagă localitatea Sântuhalm de Hunedoara şi mai departe până la Călan şi de drumul Ilia – Brănişca –  Şoimuş – Rapolt – Geoagiu. „Vom depune proiecte şi pentru alte drumuri, însă acestea sunt prioritare pentru că deservesc un număr mare de locuitori şi costurile de modernizare sunt foarte mari”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/