0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Analiză politică „SWOT”. Cristian Resmeriță, numărul 2 în PSD Hunedoara

swot resmeritaZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Este cel mai tânăr deputat hunedorean, are 33 de ani. Cristian Resmeriță se află la al doilea mandat de parlamentar. Când a câștigat prima oară, s-a spus despre el că a ajuns parlamentar pentru că era fiul tatălui său, adică al lui Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, localitate componentă a Colegiului nr. 4. A doua oară, anul trecut, era la un moment dat singurul candidat cert al PSD pentru încă un mandat. Surprinzător sau nu, anul acesta a devenit președinte executiv al Organizației Județene a PSD Hunedoara, adică numărul 2 în partid. Totul s-a pus pe seama faptului că el provine din Valea Jiului, acolo unde se poate vorbi despre un fieff al social-democraţilor. A atârnat în balanță și faptul că Laurenţiu Nistor nu a uitat faptul că familia Resmeriţă l-a susţinut în septembrie 2010 când a câştigat detaşat postul de preşedinte al PSD Hunedoara. Pe de altă parte, este foarte important cum va ști să își gestioneze cariera politică după retragerea tatălui său.

Puncte tari – Este foarte tânăr și poate rămâne pe scena politică și 30 de ani de acum încolo. Provine dintr-o zonă în care Partidul Social Democrat are deocamdată un electorat stabil și numeros. Este carismatic și are discurs pentru electoratul de stânga. A dovedit că este loial, fapt care înseamnă că nu va forța niciodată vreo revoltă în partid, mai ales împotriva lui Laurențiu Nistor.

Puncte slabe – Nu este cunoscut în restul județului și pare că este uneori prea impulsiv, deși, de cele mai multe ori este o persoană foarte civilizată. E mai mult pe la București, lucru care îl poate împiedica să ajungă să fie cunoscut la nivel județean.

Oportunități – Poate ajunge să conducă Organizația Județeană a PSD după retragerea lui Laurențiu Nistor. Poate avea o carieră parlamentară de cel puțin încă două mandate, fără să îl punem la socoteală pe primul. Depinde foarte mult de el dacă își va dori să treacă de Valea Jiului, iar acest lucru înseamnă să înceapă să se apropie de colegii săi din cealaltă parte de județ.

Amenințări – Ar putea rămâne doar un parlamentar din Valea Jiului, dacă nu va avea înțelepciunea să înceapă să muncească și să devină cunoscut și cealaltă parte a județului. Ar putea să fie „săpat” de ceilalți colegi de generație politică din partid, care și-ar putea dori să îi ia locul.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/