8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

DE ZIUA ROMÂNIEI LA HUNEDOARA: Viorel Arion a vrut focuri de artificii de 200 milioane de lei vechi

Primarul Municipiului Hunedoara a cerut consilierilor să-i dea pe mână 80.000 de lei pentru a organiza manifestările prilejuite de Ziua Naţională. Suma li s-a părut exagerată aleşilor locali, aşa că au aprobat 45.000 lei

MAIN bani zn hd

Viceprimarul Dan Bobouţanu a cerut funcţionarilor din primărie să prezinte un deviz estimativ, pentru că proiectul iniţial nici măcar nu arăta în linii mari pe ce urmează să fie cheltuiţi banii. Astfel a apărut o „fiţuică” în care se arăta că 35.000 de lei se vor duce pentru plata ceteraşilor, fără să poată da nimeni detalii despre cine va cânta de ziua României la Hunedoara. Apoi, 20.000 lei (două sute de milioane de lei vechi)  figurau în listă că ar costa focurile de artificii. „Ne-ar interesa să vedem şi contractul cu firma de artificii, să vedem cât îi procentul…  Mi se pare o sumă astronomică, să ştiţi. Avem atâtea probleme cu gropile din oraş, să aruncăm atâţia bani în vânt…”, a spus Jane Magaon, consilier PNL. Un alt liberal, Mircea Artean a propus diminuarea sumei la jumătate, iar Ovidiu Crişan ar fi vrut să fie de 50.000 lei. Într-un final au căzut la pace pentru 45.000 lei.

Juriştii primăriei „lovesc” din nou

Discuţii aprinse s-au purtat şi pe tema patinoarului ce urma să fie închiriat şi în acest an. Proiectul a fost neglijent făcut de juriştii primăriei (cu copy-paste după un contract mai vechi) şi servit în ultimul moment, la suplimentare consilierilor locali. Pe bună dreptate aleşii locali s-au supărat că sunt „luaţi de fraieri” şi puşi în faţa unui fapt împlinit (dacă nu votează micuţii Hunedoarei nu vor avea patinoar de 1 Decembrie). Viceprimarul Dan Bobouţanu a „amendat” proiectul în aşa fel încât să nu rămână primăria doar cu cheltuiala, iar firma Ecosid să culeagă numai foloasele. Iniţiativa viceprimarului a fost votată în unanimitate. Cu toate acestea liberalii au trântit proiectul. Un gest mai degrabă politic, decât administrativ care va pune în dificultate planul executivului de a deschide patinoarul de ziua României. Pe de altă parte, trebuie amintit că inspectorii fiscali ai Curţii de conturi au semnalat anul trecut nereguli la cheltuirea banilor cu patinoarul.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/