Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei Femeilor Liberale Hunedoara a confirmat-o pe funcţie pe deputatul Carmen Hărău. Mesajul savuros al acesteia pentru bărbaţii din politică duce la o singură concluzie: nu există sex slab atunci când e vorba de performanţă, clarviziune şi competenţă în munca de politician. Femeile-politician nu au nevoie de ajutor. Femeile-politician pot oferi în schimb un parteneriat colegilor bărbaţi pentru scopul comun: mai binele comunităţii care i-au ales
Vin astăzi în faţa D-stră cu o problemă asupra căreia bărbaţii au eleganţa de a se apleca de câteva ori pe an, în orice caz, la începutul lunii martie, când, cu mai mult sau mai puţin entuziasm, oferă mărţişoare şi flori, participă sau tolerează petreceri „feminine”. Atunci când sunt politicieni ca domniile voastre, participă la simpozioane despre cât suntem, noi, femeile, de importante, de frumoase, de generoase, de deştepte, ş.a.m.d.! Şi se mai întâmplă ca unii dintre D-stră, domnilor, sper că majoritatea, să nu uite când este ziua mamei, a soţiei, a fiicei…
Nu, problema rolului şi locului pe care românca le merită în societatea noastră nu trebuie să rămână doar o discuţie de seminar cu domni plictisiţi dar conştienţi că femeile muncesc în campanii politice şi adună voturile politicienilor, în majoritate bărbaţi, că femeile produc plusvaloare mai mare în economie fiind, în general, mai productive şi mai prost plătite decât bărbaţii, că femeile le nasc şi le educă urmaşii, etc.
Statisticile care reflectă lipsa egalităţii de gen, în România, sunt impresionante şi nu doresc să le invoc acum, aici. Acelora dintre D-stră, domni sau doamne, care aveţi curiozitatea unei documentări temeinice, vă recomand lucrările D-nei Prof. Dr. Mihaela Miroiu, un politolog-femeie, care a făcut din lupta împotriva discriminării de gen o prioritate a activităţii sale ştiinţifice.
Mi-aş fi dorit să fiţi duminică, 9 februarie a.c. la Deva, la Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale din judeţul Hunedoara, pentru a le vedea, adunate laolaltă, pe exponentele elitei politice din judeţ. În jur de 700 de femei, dintre care 500 de delegate, au făcut dovada unei maturităţi profesionale şi politice de invidiat pentru orice organizaţie politică „mare” din ţară, unde, femei de această calitate pătrund mai greu din cauza priorităţii acordate tacit bărbaţilor.
Ne-am propus atunci, la Deva, să fim vectorul de acţiune politică prin care se va promova valoarea şi meritocraţia, fără discriminare de gen, care va contribui la educaţie, în judeţ, nu doar în ceea ce priveşte combaterea abandonului şcolar, ci şi în ceea ce priveşte educaţia femeilor pentru progres personal sustenabil, a agenţilor economici în sensul formării şi susţinerii unui mediu de afacere onest, concurenţial şi a populaţiei în sensul construirii independenţei economice faţă de „pomenile” statului. Vom acţiona pentru condiţii care să asigure creşterea sănătoasă la trup şi la minte a copiilor şi pentru asigurarea unei bătrâneţi demne a seniorilor.
[box style=”rounded” border=”full”]
CITAT
„Sună ambiţios, nu-i aşa? Haideţi, domnilor, că se poate! Iar pentru aceasta avem nevoie nu de ajutorul D-stră, aşa cum v-aţi obişnuit să credeţi, ci avem nevoie de parteneriatul cu D-stră!„
Carmen Hărău, deputat PNL [/box]