0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

DIN FONDURI PROPRII. Consiliul Judeţean leagă Deva şi Hunedoara la autostradă

Viitorul nod de legătură cu autostrada se va face în zona localităţii Sântuhalm cu fonduri de la Consiliul Judeţean Hunedoara pentru că Guvernul PSD refuză să facă această investiţie, invocând că nu pot fi făcute modificări la proiect. Preşedintele CJ Hunedoara susţine că guvernaţii mint şi dau dovadă de rea-voinţă în privinţa nodului de legătură cu autostrada de la Sântuhalm

MAIN nod la ddeva

„La toate intervenţiile noastre ne-au minţit că proiectul nu poate fi modificat pe motiv că proiectul este aprobat de Comisia Europeană. Eu am semnat săptămâna trecută un certificat de urbanism pentru modificarea unor amplasamente la stâlpii de energie electrice care trebuie mutaţi de pe o parte pe cealaltă. Eu consider că e vorba de rea-voinţă din partea celor care conduc Ministerul Transporturilor”, a explicat Moloţ.

Racord pe banii consiliului judeţean

Construirea tronsonului de autostradă Deva-Orăștie cu „varianta de ocolire Deva-Orăștie la standard de autostradă” exclude conectarea municipiilor Deva şi Hunedoara la culoarul IV Pan European. După nenumărate intervenţii şi solicitări rămase fără efect la Ministerul Transporturilor, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat, vineri, un studiu de fezabilitate pentru construirea unui nod de racordare la autostradă în dreptul confluenţei râurilor Mureş şi Cerna, racord continuat cu un pod peste râul Mureș și o stradă (drum) de categoria II, până la DN 7, cu racordare și la DJ 687 (Deva – Hunedoara). „Am considerat de cuviinţă ca noi, consiliul judeţean, să facem această legătură cu autostrada pe forţe proprii în aşa fel încât cei 200.000 de locuitori din zona municipiilor Deva şi Hunedoara să beneficieze de confortul acesteia. Apoi, fără acest nod de legătură vor trece turiştii pe lângă noi şi interesul este să aducem cât mai mulţi turişti în judeţ, nu să-i alungăm. De asemenea, vreau să vă spun că sunt foarte mulţi agenţi economici care au insistat ca legătura cu autostrada să se facă”, a mai spus preşedintele CJ Hunedoara.

 

 

Știri Similare

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/