12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Într-o singură zi ! Peste o mie de hunedoreni somaţi de primărie la plata impozitelor

Primăria Hunedoara a înregistrat o scădere substanţială a veniturilor la finalul trimestrului trei. Consilierii locali USL cer executivului să prezinte detalii la fiecare capitol din execuţia bugetară recent aprobată. Deocamdată finanţiştii primăriei nu au spus mare lucru, dar au emis peste o mie de somaţii la plată imediat după şedinţa cu aleşii locali

MAIN hunedoara buget

Dezbaterea a avut loc în şedinţa extraordinară a consiliului local de la sfârşitul săptămânii trecute. Tonul discuţiilor a fost dat de consilierul Maria Mornea, economist de profesie, care spune că există un oarecare excedent bugetar, dar veniturile primăriei sunt mult sub cota planificată.   „Din veniturile planificate pentru investiţii, de 71 de milioane lei, au fost realizate doar 19 milioane lei. Cele mai mari nerealizări sunt cele din fonduri europene. Nu înţeleg de ce au fost prinse (sumele) în acte, dacă nu au existat proiectele?”, a cerut explicaţii Mornea.

Primăria iese la vânătoare de rău-platnici

Directorul economic Valentina Giurgiu spune că hunedorenii îşi plătesc tot mai greu taxele şi impozitele. „Gradul de colectare este în proporţie de 70-80 la sută şi, la persoanele fizice la care nu se poate face executare silită, singura soluţie pe care noi am demarat-o este declararea lor ca insolvabili şi poprirea pe venituri. Nu se poate pune sechestru pe imobilul în care locuiesc pentru că trebuie să le asigurăm spaţiul minim de locuit şi aceste persoane au cele mai multe restanţe la plată”, a explicat Giurgiu. Imediat după şedinţă, Biroul de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Hunedoara a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ colectiv prin care 1.062 de persoane au intrat în somaţie de plată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/