Gropile infecte unde se depozitează acum gunoiul menajer se închid. Judeţul Hunedoara va avea un deponeu ecologic modern până cel târziu în luna noiembrie a anului viitor
După cum anunţam şi în ediţia de vineri, Consiliul Judeţean Hunedoara a semnat la Ministerul Mediului contractul de finanţare pentru proiectul „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor”, un proiect de peste 70 de milioane de euro, în mare parte cu fonduri europene nerambursabile.
„Este cel mai mare proiect al nostru. Şi nu mă refer la valoarea în bani pentru că sunt altele şi mai mari din acest punct de vedere. La acest proiect au transpirat, au muncit o serie de oameni care au crezut în el şi care nu s-au lăsat doborâţi nici de vânturi, nici de vorbe, nici de atitudini. Dacă n-aţi văzut un preşedinte fericit, uitaţi-vă la moaca mea pentru că în acest moment chiar sunt un preşedinte fericit”, a declarat preşedintele Mircea Ioan Moloţ la conferinţa de presă la care a prezentat public contractul semnat la Bucureşti. „Pentru închiderea şi ecologizarea a şapte gropi neconforme din cele nouă existente sunt finalizate toate procedurile şi se aşteaptă doar ordinul de începere a lucrărilor. Pentru groapa de gunoi de la Deva şi cea de la Orăştie am ridicat pe SEAP anunţul şi avem termen de depunere a ofertelor până pe data de 6 mai”, a mai adăugat Moloţ.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara spune că este un pas uriaş făcut spre civilizaţie, dar şi o responsabilitate pentru toţi locuitorii judeţului care vor trebui să se deprindă cu selectarea deşeurilor înainte de a le arunca la pubele. „Ştiu că deprinderile acestea nu se vor forma peste noapte, că va fi peste mână la început să punem cu toţii gunoiul la locul lui, dar trebuie să fim convinşi că e spre binele întregului judeţ. Dacă vrem să avem un judeţ turistic, dacă ne dorim ca turiştii să nu ne ocolească – pentru că noi chiar avem ce arăta lumii – e nevoie şi de curăţenie”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.