1.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

Versiunea finală a Strategiei de Dezvoltare a Devei 2014-2020 a fost prezentată, ieri, în dezbatere publică la sala de şedinţe a Primăriei. Proiectul urmează să fie aprobat de aleşii locali, prin vot, în şedinţa ordinară a Consiliului Local ce va avea loc în data de 28 aprilie

strategie

Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Deva 2014-2020 este o lucrare de peste şase sute de pagini, aceasta prezentând direcţia în care va evolua oraşul în viitorii şase ani. Proiectul s-a aflat în rundă finală de discuţii, după ce Strategia a fost îmbunătăţită cu propuneri de proiecte şi „pigulită” de inexactităţile şi gafele apărute în prima formă dată publicităţii.

Cu sinceritatea prin meandrele concretului

Lucrarea, elaborată de un grup de specialişti din Bucureşti, va costa municipalitatea suma de 123.800 lei. (În aceşti bani ar fi încăput şi puţină onestitate din partea firmei de consultanţă.) Otilia Pirlog, reprezentantul SC AM Project Design & Consulting SRL, firmă care va încasa contravaloarea lucrării, a bătut apa-n piuă zeci de minute într-un limbaj consacrat de fostul preşedinte Ion Iliescu cu meandrele concretului şi complexitatea lucrării prin care ar fi vrut să explice impardonabilele greşeli comise de specialiştii săi pe parcursul documentării. Scuze şi mulţumiri pentru cuvenitele corecturi a adresat primarul Petru Mărginean în numele tuturor celor implicaţi în proiect.

Vot final în „ordinara” CL Deva din aprilie

Chiar dacă s-a legat cu destulă greutate, multe poticneli şi bâlbe, Strategia de dezvoltare a Devei 2014-2020 este o lucrare bună şi utilă, necesară atragerii de fonduri nerambursabile în programul multianual de finanţare europeană pentru următorii şase ani. Finalizarea lucrărilor la Cetate, o parcare subterană în centrul Devei şi linia de troleibuz între Hunedoara şi Deva sunt doar câteva din proiectele prioritare pentru edili. Strategia va intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie.

Versiunea finală a Strategiei se află încă pe site-ul oficial al Primăriei Deva, la secţiunea „Politici şi strategii” şi mai poate fi îmbunătăţită până la votul final al consilierilor locali.

Știri Similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/