-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

ADMINISTRAŢIE. Proiecte de mileniul III pentru Deva. Aflaţi cum vrea primăria să schimbe faţa oraşului !

Primarul Devei a prezentat cel puţin cinci proiecte de mare anvergură care vor schimba faţa oraşului. O primă certitudine este proiectul de reabilitare a parcului I.C. Brăitanu (cu pasaj subteran în zona Opera), proiect care a fost admis la finanţare

piata brateanu 3

Primarul Petru Mărginean a prezentat, ieri, un raport de activitate la un an de mandat şi ce îşi propune să facă în perioada care va urma. Reabilitarea zonei pe care devenii o cunosc sub numele de „Opera” (un proiect ce părea fantezist şi nerealizabil) prinde contur. În zonă va fi construit un pasaj subteran cu o parcare de 183 de locuri iar la suprafaţă va fi amenajat un spaţiu pietonal în prelungirea parcului. Valoarea totală a proiectului este de aproape 38 de milioane de lei. Guvernanţii şi-au anunţat dispoziţia de a semna contractul de finanţare pe parcursul lunii iulie. Palatul Administrativ (construcţia neterminată care ar fi trebuit să adune laolaltă mai multe instituţii publice pentru a scurta eforturile cetăţenilor în relaţia lor cu autorităţile) rămâne o pată neagră în ansamblul arhitectural al zonei. „Partea proastă e că oricât ai conserva o construcţie neterminată ea se degradează în timp. Sunt costuri mari de reabilitare a clădirii din cauza deteriorării şi a furturilor care s-au produs acolo. Deocamdată nu am găsit o soluţie”, spune Mărginean.

Alte proiecte puse pe agenda primăriei

Lucrările de reabilitare la Cetatea Devei, amenajarea centrului istoric (strada 1 Decembrie şi Piaţa Unirii) ca zonă pietonală cu parcare subterană, înfiinţarea unui Park Aventura  – zonă de agrement, un bazin olimpic la Aqualand – sunt alte proiecte pe care municipalitatea vrea să le realizeze în perioada imediat următoare.  Edilii ne mai anunţă că Deva va avea un Plan Urbanistic General (PUG) până în octombrie 2013. Vechiul PUG datează din 1999, este expirat şi a fost ţinut în termen de valabilitate prin mai multe artificii juridice.

Primarul Petru Mărginean a mai anunţat că se află în negocieri avansate cu o firmă din Canada care ar urma să facă la Deva cutii de viteză pentru autovehicule, o investiţie ce va aduce 250 de noi locuri de muncă pentru deveni.

Consultaţi întregul proiect AICI

Știri Similare

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/