2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

POLEMICI LIBERALE. Corecţia grupelor de muncă e în ograda Parlamentului

Deputatul PNL Carmen Hărău  şi Ministrul Muncii (tot PNL) s-au contrat pe tema grupelor de muncă, pasând responsabilitatea între Guvern şi Parlament. Ministrul Mariana Câmpeanu a transmis un comunicat de presă prin care arată că parlamentarii tergiversează îndreptarea inechităţilor legate de grupele I şi II de muncă

mariana campeanu grupe

În Parlamentul României există mai multe propuneri legislative aflate în procedură de adoptare, proiecte al căror conţinut vizează în exclusivitate problematica grupelor de muncă, respectiv situaţia persoanelor care au lucrat în fostele grupe I sau II de muncă. Cele trei propuneri legislative vizând modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice au primit din partea Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială raport de adoptare cu amendamente pe data de 11.10.2012. Acestea au fost înscrise pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor pe data de 15.10.2012. Pe data de 18.02.2013, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât retrimiterea acestora la comisie, pentru corelarea lor şi prezentarea unui raport suplimentar referitor la resursele bugetare necesare. Această procedură nu a fost îndeplinită până la vacanţa parlamentară, nefiind începută proiectarea bugetului pentru anul 2014.

Scurtcircuit de comunicare între Guvern şi Parlament

 În acest interval, ministrul Muncii a propus ministerului Finanţelor Publice includerea în bugetul de stat pe 2014 a sumelor necesare pentru susţinerea modificărilor intenţionate la regimul grupelor I şi II de muncă. „Trebuie făcută precizarea că programarea discutării proiectelor de lege în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor nu depinde de Guvern, fiind o chestiune de organizare internă a comisiilor, şi din acest motiv pot apărea sincope de comunicare între Executiv şi Parlament cu privire la calendarul legislativ. Vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii interesaţi că problema grupelor de muncă stă permanent în atenţia mea şi a colaboratorilor mei din Ministerul Muncii şi că împreună vom face toate diligenţele necesare pentru ca această problemă să fie rezolvată până la sfârşitul acestui an”, se arată în poziţia transmisă de  ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

 

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente