15 C
Deva
miercuri, mai 29, 2024

POLITICA HUNEDOREANĂ ÎN MIJLOCUL VERII: Membrii UNPR, aproape nuli în Consiliul Judeţean

Continuăm, şi astăzi, cu analiza partidelor aflate în arcul guvernamental alături de PSD, formaţiunea politică majoritară din coaliţia aflată la putere.

Aşadar, mergem mai departe cu organizaţia judeţeană a UNPR. La ora actuală, partidul care nu a participat, încă, pe o listă proprie în alegeri, s-a mai întărit cu două nume care pot emite pretenţii la o funcţie în administraţia publică. Este vorba despre Robert Muzsic, consilier local destul de cunoscut în Hunedoara, şi Angela Stoica, fostul viceprimar al Lupeniului. Robert Muzsic a fost social democrat şi a trecut, împreună cu Mihail Nicolae Rudeanu, fostul lider judeţean al progresiştilor, în tabăra UNPR, trecând, apoi, la PP-DD. Muzsic a candidat, fără suuces, la funcţiile de primar în Călan şi Hunedoara, precum şi pentru un loc de deputat. Acum el este consilier local în Hunedoara şi există zvonuri serioase că şi-ar dori postul de viceprimar, deţinut în prezent de social democratul Dan Bobouţanu, cu care este coleg de coaliţie acum, la revenirea sa în UNPR, după ce progresiştii i-au absorbit pe foştii oameni ai lui Dan Diaconescu. Cum în primăria de pe Cerna, condusă de Viorel Arion, nu a funcţionat nici măcar USL-ul, o eventuală reorientare spre liberali a celor de la UNPR ar face posibil acest lucru. Cu toate acestea, Muzsic are o problemă cu ANI, instituţie care îl cercetează pentru o posibilă incompatibilitate, fiind, în acelaşi timp, consilier local şi angajat al Eco Sid, societate aflată în subordinea municipalităţii hunedorene. Dacă UNPR se va hotărî să intre în nume propriu în luptele electorale, deşi este greu de crezut acest lucru, în ciuda „vocalizelor” făcute de generalul Oprea şi apropiaţii acetuia din Capitală, progresiştii, conform tuturor sondajelor făcute până acum neatingând pragul electoral de cinci procente, Robert Muzsic ar putea candidatul formaţiunii la funcţia de primar al Hunedoarei, dar cu slabi sorţi de izbândă. Tot aşa, Muzic ar putea fi trecut pe lista UNPR de la alegerile generale din toamna anului viitor, dacă partidul va merge singur la scrutin. În cazul cel mai probabil că progresiştii se vor „lipi” de o nouă alianţă, sunt mici şanse ca Muzic să prindă un loc eligibil pe lista comună.

Pe mâna Angelei Stoica

Angela Stoica a revenit în politică în acest an, după o perioadă în care a stat într-un relativ con de umbră. Multă vreme viceprimar al Vulcanului, din partea PC, iniţial, şi, apoi, PDL, Angela Stoica, aidoma şefului său pe linie administrativă, ediul şef al municipiului din Vale, Gheorghe Ile, a virat, înainte de alegerile din 2012, spre PSD. După alegeri şi-a păstrat funcţia de viceprimar, din care a demisionat, ca şi din PSD, în octombrie 2012. Motivul demisiei a fost implicarea sa în dosarul „Amantul familiei”, cum a fost numit poliţistul Adrian Sucilă, alături de cei doi copii ai săi, unul dintre ei fiind minor la vremea respectivă, în acest scandal sexual Angela Stoica fiind bănuită de favorizarea infractorului, dar acţiunea penală nu a fost pusă în mişcare, fostul viceprimar al Vulcanului fiind declarat nevinovat. În plus, sunt zvonuri, pe care Angela Stoica, dar şi alţi apropiaţi ai săi le neagă, cum că politiciana ar fi implicată într-un şantaj în urma căruia preşedintele de la CS Vulcan şi vicepreşedinte al Asociaţei Judeţene de Fotbal Hunedoara, Ioan Pantilimon, s-a sinucis. Angela Stoica nu a mai fost reprimită în PSD, a încercat, anul trecut, conform unor surse, să revină la PDL, ca lider de organizaţie municipală, dar nu a reuşit, şi, recent, la începutul lui iunie, s-a înscris în UNPR şi, repede de tot, a câştigat alegerile pentru şefia filialei Vulcan a progresiştilor, făcând partidul să „mişte” câte ceva şi în Valea Jiului. La revenirea sa în politică, alături de UNPR, Angela Stoica promitea dezvăluiri despre PSD, dar cum aceste partide sunt, momentan, în opoziţie, acestea se vor mai lăsa aşteptate. În cazul în care Gheorghe Ile nu va părăsi PSD pentru progresişti, la fel ca şi Ilie Păducel, de la Petrila, Angela Stoica va fi propunerea UNPR pentru Primăria Vulcan, dacă va exista o candidatură a acestui partid. Tot în cazul în care UNPR va candida singur, Angela Stoica va cere, şi va primi, foarte probabil, un loc cât mai sus pe listele de la alegerile generale.

Aproape nuli în CJ

Nici la capitolul consilieri judeţeni UNPR nu stă prea bine, mai având doar trei, aceştia fiind fostul preşedinte Mihail Nicolae Rudeanu, Nicolae Ivănuş şi Dorina Pleşcan, ambii veniţi de la PP-DD, înainte de fuziunea prin absorbţie a celor două partide. Progresiştii, în schimb, au pierdut trei consilieri, pe Adrian David, devenit preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), Cosmin Costa, care, între tiimp, şi-a pierdut mandatul , şi Agripina Cazan, toţi aceştia trecând la liberali. Dacă despre Rudeanu am scris, ceilalţi doi reprezentanţi ai UNPR în CJ Hunedoara au mari probleme de imagine. Astfel fiul Dorinei Pleşcan este cercetat, în prezent, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar de prostituţie şi proxenetism. În cazul lui Nicolae Ivănuş lucrurile stau un pic altfel, dar tot nu dă bine la imagine. Astfel, consilierul judeţean UNPR a fost chemat în judecată de autorităţile locale de la Lupeni pentru plata unei concesiuni care datează din anii 2010 – 2013, fiind vorba de o sumă de peste 100.000 de lei (un milliard de lei vechi, n. red.)

Ce oameni mai are UNPR

UNPR Hunedoara mai are un nume cu rezonanţă printre membri, acesta fiin fostul prefect al judeţului, Aurelian Serafinceanu, dar acesta nu este deloc activ, din punct de vedere politic, în ultima perioadă. În schimb, însă, una dintre firmele lui Serafinceanu a câştigat, pe bandă rulantă, mai multe procese pe care le-a intentat Complexului Energetic Hunedoara (CEH), dar sentinţele încă nu sunt definitive. În plus, respectiva firmă a fost una dintre primele care au cerut insolvenţa CEH ca urmare a sumelor restante. Acţiunea a fost introdusă în luna decembrie a anului trecut, pentru creanţe ce depăşeau 5,5 milioane de lei, iar cererea a fost retrasă de pe rolul instanţei numai după ce societatea şi-a primit o parte din datoria restantă. Respectiva firmă a lui Serafinceanu a avut multe contractual cu statul, mai exacxt cu CEH ori cum se numea Complexul anterior. Aurelian Serafinceanu ar fi unul dintre puţinele nume cunoscute la nivel judeţean din UNPR, lucru care i-ar îngreuna sarcina actualului lider al progresiştilor, Haralambie Vochiţoiu de a întocmi liste proprii pentru viitoarele alegeri parlamentare, deşi este greu de crezut că partidul va candida în afara unei coaliţii.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/