5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

POMPIERISTIC. Primăria Vaţa de Jos şi-a tras Mercedes cu acte dubioase

Primarul Milu Folescu a cumpărat cu banii Primăriei Vaţa de Jos o autospecială Mercedes de provenienţă britanică contra sumei de 77.599,20 lei la data de 28 martie 2011. De atunci maşina circulă pe drumurile publice fără numere de înmatriculare. Nu poate fi înscrisă în circulaţie fiindcă primarul a luat-o fără acte în original

vata masina anglia

Mercedes-ul Primăriei Vaţa de Jos  a fost luat printr-un intermediar din Buzău (SC General Invest SRL), firmă care nu a predat la vânzare cartea de identitate a autospecialei în original. „Cine garantează că primarul Milu Folescu nu a plătit cu banii noştri o maşină furată. Circulă de doi ani la toate intervenţiile din comună, pe DN76 şi DJ 707 şi pe toate drumurile comunale fără acte. Într-o iarnă au dus cu autospeciala de pompieri şi elevii la şcoală, deşi maşina nu are asigurare auto. Am făcut sesizare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi la Instituţia Prefectului”, ne-a declarat consilierul local PP-DD Gheorghe Rus. Prefectura confirmă că primarul comunei Vaţa de Jos e campion pe sate la abuzuri şi ilegalităţi.

Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, ne-a declarat că sesizarea privind autospeciala Mercedes de la Vaţa se află în lucru la Serviciul Rutier şi că în cel mult 30 de zile Poliţia va emite un răspuns.

… ca-n codru

vata milu folescuPotrivit declaraţiilor făcute de subprefectul Vasilică Potecă, Instituţia Prefectului a primit mai multe sesizări privind ilegalităţile comise de primarul Milu Folescu. O comisie de la prefectură a stabilit că terenul pe care o firmă privată a construit un parc fotovoltaic a fost atribuit nelegal de primărie, pădurile comunale sunt gestionate abuziv de Milu Folescu, iar tuburile împărţite electoral fac obiectul unui dosar penal în instanţă. Nici una din neregulile constatate de prefectură nu a fost soluţionată până acum. „Primarul administrează într-un mod cu totul şi cu totul abuziv pădurea comunală. Primăria are vreo 1700 de hectare de pădure. În urma intervenţiilor noastre hotărârea nelegală  a fost retrasă însă nici până în ziua de astăzi nu ştim ce se întâmplă acolo pentru că primarul nu a iniţiat o nouă hotărâre legală. Avem şi sesizarea cu tuburile care au fost împărţite în campania electorală. În această chestiune Instituţia Prefectului aşteaptă răspunsul justiţiei, având în vedere că există un proces penal pe rol”, a explicat subprefectul Vasilică Potecă.

Sesizarea privind autospeciala de pompieri este de dată mai recentă şi nu a fost încă soluţionată de Instituţia Prefectului.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/