31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

PROTEST ÎMPOTRIVA ABUZURILOR PSD. Angajaţii UMO pichetează Prefectura Hunedoara

Protestul este anunţat pentru zilele de 5 şi 6 septembrie 2019. Angajaţii Uzinei Mecanice Orăştie (UMO) cer prefectului să stopeze abuzurile politice comise de camarila locală a PSD şi să informeze Guvernul în legătură cu criza managerială provocată de numirea unui director fantomatic, care există (pe hârtie), dar lipseşte cu desăvârşire (în fabrică)

 

 

Criza de la fabrica de armament din Orăştie se adânceşte după asediul politic provocat de PSD. În urmă cu o lună, Conducerea UMO a fost mazilită pentru că a îndrăznit să trimită în şomaj doi angajaţi care sunt şi consilieri locali ai PSD Orăştie. Mai mult, unul dintre ei este cercetat penal pentru că a dat o spargere la documentele SRI, şi cu toate acestea el a fost promovat de camarila PSD pe post de director adjunct la UMO.

Abuzurile PSD ajung la Prefectură

Scopul pichetării Prefecturii este legat de nemulţumirea angajaţilor privind anularea ilegală a preavizelor pentru cei doi demnitari PSD,  „Noi cerem prefectului să intervină pentru a fi traşi la răspundere cei care au anulat preavizele celor doi consilier locali  – Ioan Paşca şi Nicolae Pândărelu. Au fost disponibilizaţi 20 de salariaţi direct productivi şi doi TESA – Paşca şi Pândărelu, dar dispoziţiile care îi vizau pe cei doi pesedişti au fost anulate. Numai ale lor. Şi nu înţelegem de ce.  Noi am solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara să facă verificări, dar n-au făcut nimic. De aceea solicităm prefectului să intervină”, a declarat Nicolae Stoica, preşedintele Sindicatului „Speranţa”.

Aparatul de partid îşi salvează oamenii  

Pentru cei care nu sunt la curent cu scandalul de la UMO amintim că în 31 iulie şi 2 august, doi consilieri locali PSD Orăştie au fost daţi afară de la Uzina Mecanică. „Două persoane care sunt plătite doar pentru că au calificarea de PSD, sunt membri ai PSD-ului, au fost disponibilizate. Disponibilizarea s-a făcut pe fondul reducerii de comenzi dramatice. Am fost nevoit să disponibilizez 20 de angajaţi. Nu aveam nici un suport moral sau de altă natură să-i susţin pe cei doi pesedişti care nu aveau nici un fel de calificare, nişte paria pe umerii societăţii (comerciale). Asta a inflamat mediul politic, s-au făcut intervenţii la nivelul ministrului Economiei şi a fost numit un alt Consiliu de Administraţie care a venit să schimbe conducerea Uzinei Mecanice”, explica la vremea respectivă directorul Filip Nicolae Gherbea, ofiţer de carieră şi manager neimplicat politic. Ministrul Nicolae Bădălău a emis un ordin prin care numeşte doi membri noi în Consiliul de Administraţie la Uzina Mecanică. Este vorba de Adrian Lupşa, cunoscut în Orăştie ca fiind omul cu fripturile pentru parangheliile de partid (PSD), membru CA în Activitatea Goscom, firma de apă şi canal a Primăriei. Cel de al doilea este Nicolae Timariu, membru CA şi director general la Goscom. Vechea conducere este mazilită, iar noii şefi îşi salvează colegii trimişi în şomaj.

Incidentul de securitate

Noul şef de la Goscom şi UMO, Nicolae Timariu, avea o problemă cu preluarea şefiei la fabrica de armament pentru că i-a fost retras certificatul ORNISS. Adică, SRI nu i-a mai permis accesul la informaţii secret de stat, iar ministrul Nicolae Bădălău a fost informat cu privire la acest aspect. Aşa a apărut incidentul de securitate pentru care consilierul PSD Ioan Paşca s-a ales cu un dosar penal. Din informaţiile noastre, Paşca a spart Camera de Documente Secrete, cu o zi înainte ca ministrul Bădălău să emită ordinul, în speranţa că va afla motivul pentru care Timariu a rămas fără acces la informaţii clasificate. Ioan Paşca este acum director adjunct la UMO şi administrator la SC Pralmec SA, firmă la care UMO este acţionar majoritar.

Conducere fantomatică la UMO

Ulterior acestor aranjamente, Consiliul de Administraţie de la UMO a numit un director din Sibiu, care nu s-a prezentat la locul de muncă.  „Avem o conducere care oficial există, e înregistrată la Registrul Comerţului, dar nu poate să vină la muncă pentru că ea lucrează în Sibiu şi legea nu permite să ai contract individual de muncă cu normă întreagă de opt ore, la două firme diferite, situate fiecare în alt judeţ”, spune preşedintele Sindicatului „Speranţa”. Acestea sunt împrejurările care au dus la pichetarea Instituţiei Prefectului Hunedoara ce vor avea loc joi şi vineri.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/