2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Tiberiu Iacob – Ridzi a renunţat la toate funcţiile politice din PDL

Dezamăgit de modul în care s-a transformat partidul în ultimii ani, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi a anunţat public că a renunţat la toate funcţiile politice pe care le deţinea în cadrul PDL.

ridziÎntr-o conferinţă de presă, Iacob – Ridzi a devoalat faptul că rămâne un simplu membru al PDL şi că şi-a depus demisia din funcţia  de preşedinte al Biroului Permanent Local al PDL Petroşani şi cea de prim – vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PDSL Hunedoara. La această decizie au concurat mai multe motive, iar edilul şef al Petroşaniului este profund nemulţumit de modul în care s-a transformat PDL în ultima perioadă. Nu poate părăsi, însă, partidul prin demisie, pentru că, potrivit statutului aleşilor locali, acesta şi-ar pierde fotoliul de primar. „În urmă cu 17 ani, când am intrat în viaţa politică împreună cu soţia mea, mi-am imaginat că într-un partid cum este PDL suntem ca într-o mare familie. Întotdeauna am pus pe primul plan al vieţii mele munca de partid, sacrificând de nenumărate ori viaţa de familie. În toţi aceşti ani am fost alături de PDL şi la bine, dar mai ales la greu. Am trecut prin campanii electorale deosebit de grele, atât în petroşani cât şi în Valea Jiului sau în judeţul Hunedoara. Din 2007 am adus PDL 3 mandate de primar obţinând întotdeauna un număr de voturi situat peste media generală a partidului. Din păcate, am simţit în ultimii ani, tot mai multe rezerve ale partidului faţă de mine, faţă de rezultatele mele politice şi faţă de comunitatea pe care o prezint. Nu am abandonat familia PDL nici atunci când cei care ştiau că soţia mea este o victimă a unei făcături josnice, în loc să ia atitudinea normală şi morală a unui partid politic de ţinută căutau soluţii pentru a  o da afară din viaţa politică”, a  declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Şi Monica Iacob – Ridzi a fost dezamăgită de PDL

În anul 2012, soţia primarului din Petroşani, Monica Iacob – Ridzi a demisionat din PDL considerând că nu a avut nicio susţinere din partea partidului în ceea ce priveşte acuzaţiile de corupţie care i se aduceau şi care au culminat cu un proces aflat în faza de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Am înţeles să fac un pas în spate, să evit expunerile mediatice, să tac şi să-mi prezint argumentele exclusiv în faţa instanţei de judecată, şi nu pe la emisiuni ori în presă. Am înţeles să respect astfel deciziile partidului, linia impusă de acesta şi să dovedesc încă o dată loialitatea mea. Dacă în urma discuţiilor pe care am cerut să le port şi în care aş fi fost lăsată să-mi expun punctele de vedere, să-mi prezint argumentele, să aduc dovezile neimplicării mele în fapte penale aş fi fost mai atent ascultată, dacă unii colegi s-ar fi abţinut de la a face declaraţii publice la adresa mea sau a familiei mele, în toţi aceşti ani, fără a avea minima decenţă să mă consulte, aş fi înţeles să respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură a mea în 2012. Însă aceste lucruri nu s-au întâmplat. Şi astfel a apărut o prăpastie. A trebuit să aleg. Şi am ales Valea Jiului”, a spus la momentul respectiv Monica Iacob Ridzi. Ulterior, aceasta s-a înscris în PPDD pe listele căruia a câştigat un nou mandat de deputat.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/