2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

USL și USP trăiesc… pe site-urile primăriilor

MAIN usl traiesteÎn străinătate, site-urile instituțiilor sunt cărțile de vizită ale localităților. Atenți la orice detalii, primarii, dar și angajații ce au în atribuții actualizarea informațiilor, intervin și fac modificări imediat ce acestea survin. Nu același lucru se întâmplă și în România, unde, probabil, dacă nu primesc ordine, angajații nu consideră necesar să își pună mintea la contribuție și să aducă informațiile la zi.

Drept exemplu, pentru angajații primăriilor din Deva,  Hunedoara, Orăștie, Simeria, USL și USP trăiesc, cu toate că ele și-au dat obștescul sfârșit de ceva vreme. Astfel, în secțiunea „Componența Consiliului Local” atât la Deva, cât și la Hunedoara în dreptul aleșilor locali ai PC, PNL, PSD și UNPR sunt trecute la apartenența politică – Uniunea Social Liberală sau Uniunea Social Populară. Și la Consiliul Județean cele două alianțe sunt încă în viață, totuși, în dreptul fiecărui consilier este trecut și partidul pe care îl reprezintă. În alte situații, nici măcar nu apar numele consilierilor locali, pe aceștia trebuie să îi ghicim din declarațiile de avere și de interese.

Pe de altă parte, site-urile multora dintre localitățile județului sunt total neprofesioniste, pe ele fiind aruncate de-a valma informațiile. În plus, de pe aproape toate site-urile celor 14 localități urbane nu putem afla prea multe date despre primarii acestora. Ce studii au, ce activitate profesională – nimic, de parcă nu ar fi avut o viață înainte să ajungă edili șefi. În același timp, unele dintre paginile de internet ale localităților nici nu funcționau atunci când am făcut documentarea acestui material. Ar fi interesat de știut cam câți bani au costat paginile web ale primăriilor și ce salarii încasează angajații care se ocupă de site-uri.

În plus, până în data de 12 iunie, toți aleșii locali, județeni sau naționali aveau obligația, potrivit legii, să își depună declarațiile de avere și de interese aferente anului 2013. Dacă nu le-au depus la timp, au o problemă. Dacă nu au fost postate la timp de către angajați, răspunzători nu sunt ei, ci conducătorii instituțiilor.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/