19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Prefectura a depus o plângere penală împotriva administratorilor unui centru pentru vârstnici

Prefectura Huendoara a trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva o sesizare privind neregulile semnalate la un centru pentru vârstnici din Deva.

„Suspiciunile referitoare la posibila săvârșire a unor fapte de natură penală au fost determinate de rezultatele controlului efectuat în data de 14 octombrie 2022 de către autorități ale statului cu atribuții de control în diferite domenii, coordonate de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara. În actele anexate raportului de control au fost prezentate aspecte care, în opinia Instituției Prefectului, creează premizele unei stări infracționale și necesită investigații amănunțite ale organelor de cercetare penală”, informează reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

Potrivit acestora, în clădirea din Deva o asociație oferă servicii pentru persoane vârstnice, fără a fi acreditată conform legislației în vigoare ca furnizor de servicii sociale și fără ca așa – zisul „Cămin pentru persoane vârstnice” să dețină licență de funcționare.

„De asemenea, au fost constatate și alte nereguli, cele mai importante fiind referitoare la starea igienico – sanitară a spațiului unde se aflau persoanele în vârstă, multe dintre ele cu dizabilități, dar și la nerespectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale și nerespectarea normelor sanitar veterinare și de siguranța alimentelor”, informează Prefectura Hunedoara.

În sesizare se solicită Parchetului să cerceteze și să dispună începerea urmăririi penale, dacă din probele administrate în cauză se confirmă cele sesizate.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/