15 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Premii pentru elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

  • Elevii secției de muzică a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au participat la două concursuri online de muzică.

De la clasa de canto a dedicatei doamne profesor Maria Copăcian, elevii Buble Rahela și Sicoe Cristian din clasa a IX-a și Bold Stacey din clasa a XI-a au fost distinși cu Premiul al II-lea, iar eleva Iancu Teodora din clasa a X-a cu Premiul al III-lea la concursul online „Napocensis Music”, concurs cu participare internațională aflat la ediția a II-a.

Cu toții au concurat la categoria profesioniști, secțiunea canto clasic și s-au bucurat de corepetarea la pian oferită de talentata profesoară Delia Ștefoni. Interpretările acestor merituoși elevi, precum și a tuturor participanților la acest concurs pot fi vizionate pe YouTube.

Concursul „Napocensis Music” s-a desfășurat online pe perioada lunilor februarie și martie 2023 și a fost structurat pe două categorii – profesioniști și hobby – și patru secțiuni: muzică instrumentală, muzică vocală, muzică de cameră și ansambluri corale. Adresându-se tinerilor interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, concursul a avut ca obiective promovarea tinerilor talentați, promovarea muzicii de calitate în rândul tinerilor, precum și creșterea gradului de implicare al tinerilor interpreți în activități culturale și de dezvoltare personală.

Un alt concurs la care Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost reprezentat cu cinste este Concursul Național de Interpretare Pianistică „Era pianiștilor”. Sub îndrumarea experimentatei doamne profesoare Delia Brylynskey, sârguincioasele eleve Stanca Mădălina (foto) – clasa a IV-a și Coman Cristina – clasa a VI-a au obținut Premiul I cu Excelență la acest concurs, aflat la a VI-a ediție.

Prezenta ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Era pianiștilor”, organizat de Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București a fost o ediție hibrid, desfășurându-se deopotrivă fizic și online în 11-12 martie 2023. Concurenții, cu vârste cuprinse între 3-19 ani, care studiază pianul în variate forme de învățământ au fost jurizați de comisii diferite în funcție de forma de participare aleasă: fizic sau online. Prin acest concurs, structurat pe două categorii – profesioniști și hobby – și trei grupe, în funcție de vârstă, organizatorii și-au propus să încurajeze și să susțină tinerele talente, să promoveze muzica instrumentală în rândul tinerilor și să le dezvolte spiritul competitiv. De asemenea, scopul concursului a fost și stimularea valorilor interpretative românești și plasarea acestora în rândul elitei muzicii românești.

  • Prof. Andreea Lupu

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/