1.5 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Primăria Hunedoara cere gara de la CFR

Primăria Hunedoara a transmis Sucursalei Regionale Căile Ferate Timişoara o adresă prin care îşi manifestă dorinţa certă de a prelua în administrare clădirea staţiei CFR din municipiu, anunță reprezentanții instituției.

„Gara din Hunedoara a fost închisă şi trecută în conservare la începutul anului 2018. Imobilul, proiectat în 1951 şi inaugurat în 1953, are o importantă valoare cultural – istorică dar reprezintă şi o inestimabilă valoare simbolică pentru locuitorii municipiului Hunedoara şi nu numai. Din păcate, de la momentul trecerii gării în conservare, pe zi ce trece, clădirea se deteriorează, fiind şi victima unor acte de vandalism. Primăria Hunedoara face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a preveni astfel de evenimente şi în zona gării, însă, conform legii, primul responsabil de paza acestor obiective este proprietarul”, informează Primăria Hunedoara.

De la începutul anului 2018, odată cu închiderea circulaţiei feroviare pe ruta Simeria – Hunedoara, niciun tren nu a mai ajuns în gara municipiului Hunedoara. Peroanele staţiei CFR au rămas pustii, iar clădirea de călători, cu o arhitectură deosebită, a fost pusă sub lacăt şi lăsată în conservare, însă abandonarea clădirii a accelerat degradarea şi vandalizarea acesteia.

„Solicităm transferul clădirii gării în administrarea Primăriei deoarece, aşa cum rezultă din informaţiile pe care le deţinem, nu se întrevăd şanse ca, în viitorul apropiat, să fie reluat traficul feroviar în staţia amintită. Noi suntem interesaţi să preluăm clădirea în sine, iar liniile ferate să rămână în administrarea entităţilor din domeniu. În cazul în care am reuşi să preluăm clădirea gării, în foarte scurt timp am putea lua măsuri pentru a stopa degradarea acesteia, iar imobilul, cu o valoare de simbol pentru istoria Hunedoarei, va fi repus, sub o formă sau alta, în serviciul comunităţii. Suntem deschişi la orice propunere care, în condiţii legale, ar putea duce la salvarea gării din municipiul Hunedoara. Până astăzi nu am primit niciun răspuns din partea Sucursalei de Căi Ferate Timişoara”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/