0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Primarului Ile prins într-o campanie de ameninţări. SRI a intrat pe fir

Arestarea bărbatului care în vara anului 2012 a incendiat autoturismul de lux al fiului primarului din Uricani, Gheorghe Ile, nu a adus şi rezolvarea în totalitate a problemelor edilului. Familia lui primeşte ameninţări în continuare, aşa că au fost depuse sesizări la toate instituţiile competente, inclusiv la SRI.

 

gh.ileGeany Simulea, tânărul condamnat pentru incendierea autoturismului de lux al fiului primarului Gheorghe Ile, a fost doar un pion în întregul eşafodaj al acestei afaceri presărată cu ameninţări, încercări de şantaj şi chiar acuzaţii de trafic de droguri. În luna decembrie a anului 2012, Simulea a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la 4 ani şi jumătate pentru distrugere şi şantaj. De asemenea, acesta a fost obligat de instanţă să achite suma de 210.770 lei cu titlul de despăgubiri civile către Porche România, 15.000 de lei cu titlul de daune morale, respectiv 11.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. În plus, magistraţii au dispus aplicarea de sechestru asigurător pe autoturismul lui, precum şi pe suma de 1.018 lei ridicată în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul lui. Recursul formulat la Tribunalul Hunedoara nu a fost de natură să-i simplifice situaţia, dar trebuie precizat că bărbatul nu a putut explica nici un moment ce anume l-a îndemnat să recurgă la acest gest, oricum probat de anchetatori. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai 2012, Simulea a încercat să obţină de la cei doi, prin ameninţări, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, după ce a văzut că nu poate lua bani de la ei, a incendiat maşina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73.420 de euro, aflată în parcare.

Incendiatorul nu a acţionat singur

giany-simulea1„Nu îmi pot explica. Şi pentru mine este un şoc”, a declarat incendiatorul în faţa magistraţilor din Petroşani, după ce a recunoscut că a dat foc autoturismului lui Alexandru Ile. Asta era la momentul respectiv. Acum, însă, lucrurile se schimbă. Edilul din Vulcan susţinea, însă, în permanenţă, că tânărul nu a acţionat singur şi din acest motiv nu poate oferi o motivaţie a faptelor sale. „Cred că sunt implicate mai multe persoane, dar el a luat totul asupra sa. Nu vrea să spună nici un cuvânt, îşi recunoaşte fapta, acceptă toate cele cerute”, declara la momentul audierii făptuitorului. Acum, însă, îşi nuanţează declaraţia, în lumina noilor informaţii. „A dat declaraţii că sunt trei persoane care l-au obligat să facă acest gest, dar nu vrea să spună despre cine este vorba. A menţionat că se teme pentru familia lui”, a precizat, miercuri, primarul Vulcanului, Gheorge Ile. Iar o altă dovadă în acest sens ar putea fi constituită şi de faptul că, deşi Geany Simulea este arestat de mai bine de un an şi jumătate, familia edilului continuă să primească ameninţări. „Au fost trimise tot felul de bilete scrise, anumite discuţii pe telefon, ori sună şi nu vorbeşte nimeni. Sunt chestiuni de tracasare. Dar eu am mai spus-o şi o repet: nu este nicio problemă, cu o moarte toţi suntem datori, dar este un Cer deasupra noastră…Noi ne-am luat măsuri de precauţie, am instalat camere de supraveghere video şi alte sisteme de siguranţă, dar am făcut sesizări şi la organele competente, inclusiv la SRI”, a mai spus Gheorghe Ile.

Răzbunare politică, sau de altă natură?!

masina.ile1Interesant ar fi însă de aflat ce anume se ascunde în spatele acestui dosar, care are toate ingredientele unui roman poliţist de succes. Sunt, oare, chestiuni de natură politică, ori altceva stă la baza ameninţărilor şi a răzbunării, cu atât mai mult cu cât nu este pentru prima dată când familia Ile este vizată. În anul 2008 s-a produs o faptă similară, dar atunci organele de anchetă nu au găsit făptuitorul şi din acest motiv, Ile a  cerut redeschiderea cazului. Edilul vulcănean nu neagă o posibilă legătură dintre politică şi acţiunile de intimidare:  „este, probabil, în legătură şi cu politica. De ce la Vulcan lucrurile merg bine şi în altă parte nu…Toate acestea duc la implicarea celor care ar dori să controleze tot, să fie ei deasupra tuturor. Vom vedea…”. Pe de altă parte, a mai existat un zvon, dar niciodată dovedit oficial, privind posibila implicare a fiului lui Gheorghe Ile în afaceri cu substanţe stupefiante, comercializate prin lanţul de farmacii deţinut de familia edilului – şef. Gheorghe Ile spune însă că ştie şi cine a lansat această informaţie, negată cu vehemenţă, şi nu se fereşte să îi dea numele, pe care, însă, noi nu îl vom aminti, din lipsă de informaţii indubitabile. „Au fost zvonuri lansate de …, al cărui băiat a fost chiar ridicat într-o astfel de cauză. Zvonurile au fost lansate şi pentru că nu i-am dat banii pe care mi i-a cerut. Fiul meu este farmacist şi are autorizaţie pentru comercializarea de substanţe stupefiante. La farmaciile pe care noi le deţinem, lucrează profesionişti: şi soţia mea este farmacist, şi nora mea, şi fiul meu”, a  explicat Gheorghe Ile.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/