31 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

(VIDEO) Primele concluzii după un incident extrem de grav. Ce sunt, de fapt, rocile prăbușite din cer peste gospodăriile unor localnici

Marți, două roci de dimensiuni mari s-au prăbușit, din senin, una prin acoperișul unei clădiri din zona Ceangăi a Hunedoarei, locuite de o familie cu doi copii, iar cealaltă în curtea unui localnic.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, rocile sunt reziduuri metalurgice (zgură) și au fost aruncate de la peste un kilometru distanță, în urma unor activități de detonare efectuate pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara.

În zona fostului combinat, despărțită de cartierul Ceangăi, de râul Cerna și calea ferată Hunedoara – Simeria, două firme derulează activități industriale și au loc demolări ale ruinelor combinatului.

„Cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăți de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăți de zgură, activitate desfășurată la aproximativ un kilometru de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale desfășoară activități de excavare și colectare a deșeurilor metalice. Ancheta este în desfășurare urmând ca, din cercetările efectuate, să se stabilească toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente, precum și pentru a se stabili dacă activitățile din incinta fostului combinat, desfășurate de către cele două societăți comerciale s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale, urmând ca în funcție de rezultatul anchetei să se ia măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Hunedoara.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă”, a precizat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Marți, o familie din Hunedoara a sunat la 112, anunţând că un obiect din zgură şi metal s-a prăbuşit din senin peste casa acesteia, trecând prin acoperiş. Un alt localnic a reclamat că un astfel de corp a ajuns în curtea sa. Inițial, oamenii nu şi-au putut explica împrejurările accidentului. Obiectul care spulberat mansarda unei case, similar unei pietre cu forme neregulate, cântăreşte aproape 50 de kilograme şi are un diametru de circa 40 de centimetri.

„A fost alertat şi trimis la locul intervenţiei echipajul CBRN (Chimic Radiologic Biologic şi Nuclear) din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, in urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic. Pentru o analiză amănunţită, piatra a fost ridicată şi transportată la Insemex Petroşani. Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinţei. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Știri Similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/