31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

S-a lansat ”Deva 750”, un proiect care se va derula pe întreaga perioadă a anului 2019, când se aniversează împlinirea a 750 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Inițiatorii acestui proiect și-au manifestat convingerea că, în realitate sunt mult mai multe motive să sărbătorim orașul și pe locuitorii săi, dar își doresc ca toți devenii să fie conștienți măcar de primele 750 de motive.

Proiectul Deva 750, inițiat de Asociația D.E.V.A., este derulat de o echipă condusă de managerul de proiect Cătălin Hosu, împreună cu managerul de proiecte video Colin Hamilton și cu managerul de proiecte foto Adam Petto. Ambii sunt cetățeni străini, dar sunt și niște profesioniști de excepție care iubesc orașul în care s-au stabilit. ”Împreună, vrem să descoperim de ce ne iubim orașul și de ce încercăm să-l facem mai bun, să-l respectăm și să ne respectăm între noi. Proiectul Deva 750 nu este și nu va fi niciodată un proiect politic. Este un proiect prin care ne propunem acțiuni civice, educative, sociale, culturale și sportive, pe care să le organizăm și să le desfășurăm împreună cu toți cei care doresc să ni se alăture, pe parcursul întregului an viitor”, spun reprezentanții Asociației D.E.V.A.

Odată cu lansarea proiectului a fost anunțată și prima acțiune, o acțiune de plantare.

Vrem ca, de oriunde s-ar apropia cineva de orașul nostru, să vadă numărul 750 format din arbori, așa cum s-a întâmplat acum 50 de ani, pe dealul de la intrarea în Deva dinspre Sântuhalm, cunoscut, de atunci încoace, ca „Dealul 700”. Împreună cu partenerii noștri, suntem în curs de identificare a zonei celei mai potrivite – ne dorim o zonă care să fie vizibilă de pe autostradă, indiferent de direcția de deplasare. Odată ce ne vom hotărî asupra zonei, vom stabili și care este specia care va fi plantată.

O altă acțiune pe care vrem s-o inițiem cât de curând este aceea de a aduna 750 de imagini frumoase și reprezentative cu Deva, pentru un album aniversar, de colecție”, au mai spus cei de la D.E.V.A.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/