21 C
Deva
miercuri, iulie 17, 2024

Proiect internațional Erasmus la Școala Gimnazială Certeju de Sus

În perioada 21 -25 Martie 2022, Școala Gimnazială Certeju de Sus a fost gazdă a proiectului European Erasmus­+, la care au participat elevi din Italia (Bari-participare online, țară coordonatoare),Turcia (Istanbul), Spania(Sagunt), Bulgaria(Dobrich).

Tema proiectului Erasmus+ este ,,Together against discrimination”, o temă de cooperare a unei echipe diversificate în ceea ce privește cultura, naționalitatea, religia, însă cu același scop comun: prevenirea și combaterea discriminării în rândul elevilor. România este cea de-a patra țară în care se desfășoară programul Erasmus+, proiect cu numărul 2019-1-IT02-KA229-063323, școala noastră, Școala Gimnazială Certeju de Sus , având ca temă de dezbatere: ,,(Re)act against bullying and hate speech)”.

,,Este pentru prima dată când școala noastră se poate mândri cu o astfel de realizare. Suntem o școală relativ mică, din mediul rural, însă cu vise mărețe. Pentru a ne realiza visele, muncim și o facem cu mult drag! Suntem o echipă de profesori calificați, din ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care punem suflet și dăruire pentru a ne atinge obiectivele propuse. Ne dorim ca elevii noștri să beneficieze de un schimb de exeriență cu alți elevi, să lege astfel prietenii, să socializeze și să își îmbogățească comunicarea utilizând o limbă straină, comună tuturor: limba engleză.

În această săptămână, 21-25 Martie 2022, am propus spre dezbatere partenerilor turci, spanioli și bulgari, italienii participând online, o serie de activități practice, făcând referire la tema noastră: ,,(Re)act against bullying and hate speech)”, după o agendă zilnică propusă și stabilită în prealabil. Am încercat să îi încântăm cu vizitarea celor mai importante obiective turistice, din împrejurimile Devei: Cetatea Devei, Parcul Dendrologic Simeria, Grădina Giardini di Zoe, Castelul Hunedoara, Pădurea de argint Săcărâmb. S-a dovedit a fi un succes, apreciind frumusețea locurilor și în special liniștea de care aveau nevoie.

În fiecare mobilitate desfășurată în intervalul 2019-prezent (Istanbul, Valencia, Dobrich), am participat cu un număr de 5-6 elevi, însoțiți mereu de doi profesori, care au avut oportunitatea să exploreze o țară străină, să călătorească pentru prima dată cu avionul, să participe la activități tematice, desfășurate altfel de cum erau obișnuiți, să observe și să compare actul educațional din fiecare școală parteneră.
De fiecare dată, ne-am întors mai împliniți, cu experiențe și trăiri unice, despre care și în prezent discutăm și amintim cu mult entuziasm!
Asta și înseamnă ERASMUS+! ”

Coordonator proiect, prof. Dălie Lavinia
Prof. Tomotaș Ionela, responsabil promovarea imaginii școlii

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/