2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Cupidon îi ţinteşte pe creştini online. Vezi cum speră să-şi găsească sufletul pereche hunedorenii care apelează la un site inedit!

AVERTISMENT. Psihologii îi sfătuiesc pe cei care intenţionează să-şi găsească un partener pe Internet să fie precauţi dacă întâlnesc persoane care caută scuze pentru a nu purta discuţii telefonice sau pentru a nu veni la întâlniri direct, dar preferă, în schimb, conversaţiile îndelungate pe platforme de chat
AVERTISMENT. Psihologii îi sfătuiesc pe cei care intenţionează să-şi găsească un partener pe Internet să fie precauţi dacă întâlnesc persoane care caută scuze pentru a nu purta discuţii telefonice sau pentru a nu veni la întâlniri direct, dar preferă, în schimb, conversaţiile îndelungate pe platforme de chat

 

Cine nu şi-a găsit încă perechea potrivită şi ţine morţiş să-şi pună pirostriile, are la dispoziţie un site inedit. Creat după o idee de peste Ocean, site-ul se adresează exclusiv creştinilor ortodocşi şi are un singur scop, declarat din capul locului – căsătoria!

Cupidon a băgat de seamă că divorţurile depăşesc cu mult căsătoriile. La număr. Aşa că face şi el tot ce poate ca să schimbe lucrurile – online, pe www.cetatea-crestina-org. Adică, un site inedit de matrimoniale, care se adresează doar creştinilor ortodocşi între 18 şi 70 de ani şi care are un singur scop – căsătoria.

În plus, pe site-ul cu pricina, Cupidon nu e interesat nici de diplome şi nici de bănet, după cum nu-i pasă nici de pasiunile pe care le-ar avea internauţii care dau astfel de el. Cel puţin aşa susţin creatorii site-ului, care se recomandă simplu – un grup restrâns de creştini ortodocşi în spatele cărora s-ar afla cîţiva teologi care îi consiliază din când în când.

Idee de peste Ocean

Ideea nu e nouă în lume. America, de exemplu, e plină de astfel de site-uri. E suficient să cauţi pe Google „christian singles” sau „christian dating” şi ai de unde alege un partener după pofta sufletului. Site-ul propus de români este construit după acelaşi model. Iar serviciul este gratuit – asta ţi se spune din start – şi orice persoană care are de gând să se înregistreze pe www.cetatea-crestina.org este asigurată de confidenţialitatea datelor personale, inclusiv a adresei de e-mail.

Autorii site-ului explică foarte clar fiecare pas pe care trebuie să-l urmezi dacă te-ai hotărât să-l întâlneşti pe Cupidon online. Sigur că eşti obligat să dai şi câteva detalii despre tine – genul, vârsta, localitatea de domiciliu, obligaţii, dacă eşti dus pe la biserică şi cât de des, dacă ai sau nu vreun duhovnic şi – oricât cât ar părea de ciudat – dacă te dai în vânt după manele. Legătura dintre căsătorie ori credinţă şi manele nu ţi-o explică nimeni – fireşte! După toate acestea, e musai să-ţi faci o caracterizare şi să spui cam ce aştepţi tu de la un astfel de site.

În meniu există spaţiu berechet şi pentru orice întrebare care te frământă în legătură cu www.cetatea-crestina.org, şi tot acolo dai şi de părerea pe care o au despre căsătorie niscaiva feţe bisericeşti.

Ultima speranţă pentru 47 de hunedoreni

Ineditul site este accesat la greu de curioşi din toate judeţele ţării. În dreptul Hunedoarei sunt înregistrate 47 de persoane. Cel mai mulţi sunt bărbaţii – 31, şi majoritatea spun că locuiesc în oraşe din Valea Jiului. Sorin (28 de ani) din Petroşani, Ioan (32 de ani) şi Florin (31 de ani) din Hunedoara, Adrian din Deva, Marcel (46 de ani) din Sântandrei sunt doar câţiva dintre ei. Fiecare scrie cum se pricepe el mai bine ce-i place şi ce nu şi, mai ales, motivul pentru care s-a înregistrat pe site.

Marius (40 de ani) din Petroşani, de pildă, n-a ratat ocazia să-şi facă publică dorinţa de a-şi găsi jumătatea, dar lasă un mesaj oarecum hilar pentru eventualele doritoare: „Nu sunt disponibil un timp. Nu pot răspunde o perioadă la mesaje, aşa că mai bine nu trimiteţi!”.

Hunedorencele care şi-au încercat norocul pe www.cetatea-crestina.org au între 25 şi 56 de ani şi sunt, în mare parte, din capitala judeţului. Ele par mai zgârcite decât bărbaţii la capitolul „detalii despre propria persoană”, în schimb nu uită să pomenească pe ici-pe colo de studiile cu care şi-au garnisit CV-ul. Asta, în ciuda faptului că autorii site-ului încearcă să convingă din capul locului că diplomele şi visteria celor înscrişi nu sunt criterii care interesează. Ba dimpotrivă!

Mărturiile internauţilor

Ca să câştige credibilitatea cât mai multor vizitatori, ineditul site are postate, la capitolul „Mărturii”, şi păreri ale internauţilor care au reuşit să-şi afle jumătatea prin intermediul său – români din toate colţurile ţării şi chiar ale lumii. De pildă, Sorin din Botoşani a descoperit site-ul din pură întâmplare şi aşa a cunoscut-o el pe Mirela – o fată din Timişoara, cu care spune că s-a însurat după patru luni de mesaje, telefoane, e-mail-uri şi alte cele. Bărbatul promite că va trimite şi o fotografie de familie – aşa, ca să vadă toată lumea cum arată fericirea la faţă.

Un alt bărbat, Petre, care locuieşte de ceva vreme în Vancouver, Canada, a apelat la site-ul cu pricina şi şi-a găsit sufletul pereche în Moldova, la Bacău. Şi Mihaela scrie că a avut noroc, dar nu dă alte detalii în afară de un anunţ, scris la repezeală: „La anul, mă voi căsători”. Tiberiu spune că şi-a cunoscut tot online viitoarea nevastă – pe Alina. El e din Timişoara, ea – din Arad. După două luni de când au aflat unul de existenţa celuilalt, s-au întâlnit faţă-n faţă, şi după alte câteva, s-au căsătorit.

Riscuri

Oricât de multe avantaje ar putea avea un astfel de site, creatorii săi îi pun în gardă pe eventualii vizitatori că nu răspund de corectitudinea informaţiilor postate de membrii înregistraţi.

„E posibil să apară anunţuri puse cu rea-credinţă”, avertizează ei şi-i lasă pe internauţi să decidă singuri dacă merită sau ba să ia în seamă tot ce văd pe site. Avertismentul îşi are rostul lui. Când pornesc să cucerească inimi online, bărbaţii mint vitejeşte în legătură cu vârsta, înălţimea ori cu salariul lor. La fel fac şi femeile. Doar că ele dau date false în privinţa greutăţii şi a constituţiei fizice. Aşa spun statisticile psihologilor şi sociologilor care au în vizor site-urile cu anunţuri matrimoniale.

„Lucrurile despre care mint oamenii le dezvăluie acestora personalitatea” este de părere profesorul american Jeffrey Hall, specializat în comunicare.

„Dacă eşti un tip extrovertit, ai tendinţa să spui că ai avut mai puţine relaţii decât în realitate, fiindcă ştii că, oricum, ai avut mai multe decât un introvertit. Asta nu înseamnă că încerci să manipulezi, ci mai degrabă că încerci să te integrezi”, a concluzionat Hall, după ce a vorbit cu câteva mii de persoane înscrise pe site-urile de întâlniri online, care nu sunt lipsite de riscuri, mai spune specialistul – pentru că 1 din 10 bărbaţi care le utilizează este un escroc sentimental.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente