7.8 C
Deva
duminică, septembrie 15, 2024

PREMIERĂ! O deveancă a creat prima rochie de mireasă din flori naturale. Cântăreşte 10 kilograme, costă 3.000 de euro şi poarte fi purtată o singură dată!

Peste 3.000 de flori şi 12 ore de muncă. De asta au avut nevoie 9 florărese care au pus în practică visul din copilărie al unei timişorence – să se mărite într-o rochie din flori. Originala vestimentaţie este creaţia unei hunedorence şi a fost realizată din trandafiri, floarea miresei şi liziantus alb

 

INEDIT. Rochia din flori a fost o surpriză pentru toţi nuntaşii. O adevărată provocare – ar spune unii, o operă de artă – sunt de părere alţii / FOTO: SABIN CERCEL
INEDIT. Rochia din flori a fost o surpriză pentru toţi nuntaşii. O adevărată provocare – ar spune unii, o operă de artă – sunt de părere alţii / FOTO: SABIN CERCEL

 

O mireasă din Timişoara a ajuns la altar în cea mai neobişnuită rochie din România. O rochie din flori naturale. Asta şi-a dorit ea de copil să poarte în cea mai importantă zi din viaţa ei. Şi a reuşit!

trimitereInedita vestimentaţie a fost realizată de o deveancă, din peste 3.000 de flori şi a însemnat 12 de muncă. Preţul unei astfel de rochii porneşte de la 3.000 de euro.

Anca Vlad a povestit pentru ZIARUL HUNEDOREANULUI ce se ascunde în spatele originalei creaţii din liziantus alb, floarea miresei şi trandarifi portocalii şi cum a rezistat o mireasă de 45 de kilograme, timp de 14 ore, într-o rochie care a cântărit 10 kilograme!

 

Originală, comodă şi uşor de purtat

Pentru mine, a fost o adevărată provocare. Mi-am dorit dintotdeauna să fac o rochie din flori naturale, dar care să poată fi şi purtată în acelaşi timp. Aşa că atunci când Ioana Selner a intrat în florărie şi a comandat o asemenea piesă, mi-a oferit ocazia să-mi împlinesc visul. Asta se întâmpla anul trecut, iar de atunci până sâmbătă, când Ioana a fost mireasă, ne-am tot gândit la croiuri şi, mai ales, la florile pe care le puteam folosi. Trebuia să fac o rochie nu doar originală, ci şi comodă şi uşor de purtat la o nuntă”, explică Anca Vlad.

A fost nevoie de 12 ore de muncă şi de ajutorul altor 8 florărese pentru ca tânăra să-şi ducă la bunrochie4 sfârşit creaţia. A ales peste 3.000 de flori de liziantus alb, floarea miresei şi trandafiri, pe care le-a lipit pe toată suprafaţa rochiei – bucată cu bucată.

Ne-am apucat de treabă cu 12 ore înaintea nunţii. Am testat întâi rezistenţa florilor, pentru că mireasa urma să poarte rochia pe toată durata evenimentului – timp în care trebuia să se poată mişca, să danseze şi să se aşeze pe scaun. Ne-am aşezat şi noi pe flori, să vedem cum reacţionează. Culmea a fost că şi-au revenit imediat! Am fost sigură, deci, că vor rezista cel puţin până a doua zi”, povesteşte creatoarea.

 

Muncă de chinez bătrân

atelier1Pe cât de interesantă a fost rochia din flori, pe atât de migăloasă a fost de realizat, mai spune hunedoreanca.

Cel mai mult ne-a luat bustul – 5 ore de muncă. A fost foarte greu de realizat. L-am făcut din ‘Floarea miresei’. Am lipit florile bucată cu bucată. Dar nu trebuiau doar lipite, pur şi simplu, ci şi presate, timp de un minut, ca să se fixeze. Pe talia rochiei am lipit trandafiri portocalii – în ton cu buchetul miresei, iar de acolo în jos – liziantus alb. Ce mai, a fost muncă de chinez bătrân, dar a meritat”, e convinsă Anca Vlad.

În ciuda complexităţii ei, originala vestimentaţie poate fi îmbrăcată şi dezbrăcată fără ca florile să fie deteriorate. Doar că procedura durează mai mult decât în cazul unei rochii obişnuite şi implică ajutorul a cel puţin două persoane, care n-ar strica să aibă şi ceva muşchi pentru că rochia din flori a cântârit 10 kilograme.

atelier2Am avut emoţii până în ultimul moment. Întâi – dacă reuşim să terminăm rochia la timp, apoi – dacă ea poate fi îmbrăcată şi purtată la o nuntă. Oricum, mi-am luat măsuri de siguranţă. Mireasa nu avea rochie de rezervă, dar stabilisem cu proprietara unui magazin de profil să-i aducă una într-o jumătate de oră, dacă noi n-am fi avut succes”, explică Anca.

Creatorii rochiei au promis că opera lor va rezista cel puţin 24 de ore şi, ca să fie siguri că mireasa , care avea 45 de kilograme, va rezista în rochia de 10 kilograme,au insistat s-o conducă până la biserică. Au urcat-o într-o dubiţă şi au purtat-o ca pe bibelou, pe un traseu de 15 minute.

 

3.000 de lei – preţul rochiei care a durat 14 orerochie2

În afară de familia Ioanei Selner şi de naşi, nimeni n-a ştiut ce va purta timişoreanca la nuntă. Aşa că rochia din flori a fost o adevărată surpriză pentru invitaţi.

Mi-am dorit o rochie ieşită din tipare, pentru că rochia de mireasă trebuie să spună o poveste despre tine – aşa cum eşti. Iar eu exact aşa sunt – o rebelă şi o nonconformistă. Nicio altă rochie, oricât de scumpă, nu m-ar fi reprezentat mai bine”, e de părere Ioana Selner (25 de ani), care este de profesie jurnalist.

Singurele dezavantaje ale rochiei 100% naturale sunt greutatea şi durata mult prea scurtă de „viaţă”.

Dar timişoreanca spune că s-a putut mişca în voie pe toată durata evenimentului.

Am purtat rochia 14 ore – până la sfârşitul nunţii, şi n-am pierdut nicio floare de pe ea. Am dansat, am umblat de colo-colo, am stat pe scaun – ca şi când aş fi avut o rochie obişnuită”, explică Ioana, cu regretul că n-o să-şi poată păstra rochia de mireasă.

Valoarea unei astfel de rochii începe de la 3.000 de euro – în funcţie de tipul de flori şi de complexitatea lucrării. Ioana Selner însă a plătit doar 3.000 de lei pe originala ţinută din noaptea nunţii.

„A fost un proiect-pilot şi, prin urmare, a costat mai puţin”, încheie mireasa.

 

–––––––––––––––––––––

anca_vladRochia Ioanei a fost o premieră. Până acum, nicio mireasă din România n-a mai apărut la nuntă într-o rochie din flori naturale”

Anca Vlad (foto),creatoarea rochiei din flori

 

 

 

 

 

–––––––––––––––––––

Rochie din Gerbera şi Orhideecaseta1

Hunedoreanca Anca Vlad a mai făcut o rochie din flori (foto) – anul trecut, dar aceasta a fost prezentată la un târg de nunţi. A fost realizată din 300 de flori Gerbera şi Orhidee, plus frunze de Aspidistra, cântărea 7 kilograme şi a fost „croită”, timp de 6 ore, direct pe manechinul care a prezentat-o la târg. Fiecare floare de pe rochie a fost montată întâi într-o eprubetă specială, cu apă, „ascunsă” între „ochiurile” unei plase rigide. Anca Vlad mai spune că doar un designer olandez a mai creat o rochie din flori înaintea ei – la o expoziţie de flori din Ţara Lalelelor.


––––––––––––––––––––––––-

CARTE DE VIZITĂ. Jurista florăreasă

Anca Vlad are 34 de ani şi este jurist de profesie. Dar pentru că i-au plăcut dintotdeauna florile, şi-a deschis o afacere în domeniu, la Timişoara. „Am o florărie atipică. Singura din România care organizează cursuri la care înveţi cum să faci aranjamente florale pentru diferite evenimente, explică deveanca. La cursuri s-au înscris, până acum, inclusiv bărbaţi – unii, chiar din străinătate. „Vin oameni care nu lucrează neapărat în domeniul florilor, dar care îşi descoperă, la un moment dat, pasiunea pentru ele. Am avut, de pildă, o cursantă din Paşcani, care era avocat de meserie”, mai spune Anca Vlad.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/