17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Revista Corviniana a fost publicată, din nou, după 11 ani

Oprită, în 2011, la numărul 13, revista Muzeului Castelul Corvinilor continuă, într-o nouă serie și într-un nou format, atât grafic, cât și editorial, iar relansarea ei a avut loc, vineri, chiar la Muzeul Castelul Corvinilor, în prezența tuturor celor care au sprijinit, din toate punctele de vedere, acest proiect: administrația Castelului Corvinilor, administrația publică locală, dar și Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca, precum și Asociația pentru Promovarea și Protejarea Castelului Corvinilor.
„Ne dorim să o acredităm cât mai repede, astfel încât să reprezinte o atracție și pentru colegii din alte muzee, iar punctajul obținut prin publicarea în această revistă să fie unul de real folos. Toate aceste lucruri vor duce și la creșterea valorii și atractivității revistei. În plus, Corviniana se dorește a fi și un sprijin pentru unitățile de învățământ din Hunedoara și nu numai. Îi invităm pe elevii care studiază istoria să vină cu toată încrederea spre biblioteca Muzeului Castelului Corvinilor care, deși nu este una foarte largă, este una de nișă, în care vor putea găsi lucrări ce nu se regăsesc în alte biblioteci, care sunt mai greu de obținut dinspre personal specializat, la modul general.
Ţin să îmi exprim satisfacția pentru reapariția revistei și mulțumesc tuturor celor care sprijină acest proiect, care nu face decât să întregească și mai mult tot ceea ce înseamnă istoria familiei Corvinilor şi a Castelului”, a spus Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelului Corvinilor.
Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/