28 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

Satul Bătrâna, scos din izolare cu ajutorul pompierilor

Pompierii Gărzii de Intervenție Dobra s-au străduit saâmbătă, mai bine de trei ore să elibereze drumul către satul Bătrâna.

„În urma ninsorilor abundente din ultima perioadă, șase brazi au căzut pe carosabil, blocând total accesul autoturismelor în zonă. Când și-au finalizat misiunea, au ținut să se asigure, prin bunăvoința unui membru al Asociației Rescue 4X4, că nu mai sunt și alte probleme până la intrarea în localitate”, a informat ISU Hunedoara.

Pe timpul avertizărilor meteorologice este necesar să respectați și voi câteva măsuri, pentru a nu vă pune viața în pericol:

✅- Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

✅- Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

✅- Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

✅- Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

✅- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

ℹ️ Și nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

ℹ️ De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articolul precedent
Articolul următor

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/