21.5 C
Deva
miercuri, aprilie 30, 2025

Sediile administrative ale CEH au rămas fără apă potabilă

Un prim efect al ieşirii din insolvenţă a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, consideră reprezentanții companiei, a fost debranșarea sediilor administrative ale companiei de la rețeaua de apă potabilă.

Miercuri, în urma deciziei S.C. APA SERV Valea Jiului, sediile administrative din cadrul CEH au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă, după transmiterea, în prealabil, a unei somaţii de plată comunicate în data de 9 noiembrie 2016, a informat conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Datoriile pe care Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. faţă de APASERV Valea Jiului sunt în cuantum de 269.877,02 lei, din care restante în valoare de 219.347,37 lei şi datorii curente în valoare de 50.529,65 lei, a informat CEH, într-un comunicat. „Nu sunt singurele datorii pe care le înregistrează societatea noastră şi ne recunoaştem obligaţiile contractuale faţă de toţi furnizorii noştri. Facem însă precizarea că, la data de 30 septembrie 2016, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA înregistrează în evidențele contabile creanțe totale în sumă de 231.834.802 lei, din care restante în sumă de 173.600.084 lei. Din suma de 173.600.084 lei reprezentând creanțe restante, 87,8% adică 152.354.000 lei provin din vânzarea, de-a lungul timpului, a energiei termice. Recuperarea legală a acestor sume s-a dovedit imposibilă în ciuda eforturilor depuse de CEH SA. pentru că societățile locale de distribuție a energiei termice sunt în procedură de insolvență sau faliment”, a informat Complexul Energetic Hunedoara.

Societatea Complexul Energetic Hunedoara face precizarea că a reușit să asigure agentul termic  necesar pentru populația branșată la rețeaua de termoficare a CEH.

Din 9 noiembrie, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a anunţat că aşteaptă motivarea deciziei instanţei privind ieşirea din insolvenţă a companiei şi a atras atenţia că acest lucru poate duce la neplata salariilor angajaţilor şi la sistarea furnizării agentului termic. Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situaţie dificilă. Din luna septembrie, peste 800 de angajaţi ai companiei, cei mai mulţi de la Termocentralele Mintia şi Paroşeni, au primit preavizele premergătoare disponibilizărilor. Complexul Energetic Hunedoara a solicitat anul trecut intrarea în insolvenţă, din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei, înregistrate către furnizori şi către statul român. În prezent, circa  5.000 de oameni lucrează în cadrul CEH, la Termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/