2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Şi-au propus să transforme fizica într-o materie atractivă pentru elevi

Profesorii de fizică din judeţul Hunedoara vor să schimbe percepţia elevilor despre această materie de studiu, în cadrul unui proiect finanţat de Romanian – American Foundation.

fizicaCâţi dintre noi pot spune cu mâna pe inimă că au îndrăgit, în şcoală fizica?! Cu siguranţă, destul de puţini, iar în timp percepţia asupra acestei materii nu s-a schimbat. Şi acum, majoritatea elevilor din România consideră fizica una dintre cele mai grele materii din şcoală şi foarte puțini dintre aceştia spun că o înțeleg sau că învață cu plăcere la orele de fizică. Iar aceasta este constatarea dascălilor care perdau fizica şi care şi-au propus să schimbe această percepţie. Nu mai puţin de 100 de profesori din Hunedoara, adică aproximativ 90% din numărul total al profesorilor de fizică din județ, s-au alăturat unui proiect pilot care schimbă modul de predare a fizicii în şcolile din România. În cadrul acesui program, Societatea Română de Fizică organizează o întâlnire unde se va discuta despre reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar, care are loc vineri, începând cu ora 13.00, la sediul Inspectoratului Școlar Hunedoara. La eveniment vor participa Adriana Niculae – coordonator de proiect, Daniel Lazăr – inspector de specialitate,  Larisa Măgheruşan şi Mihai Bebu – profesori la Colegiul Național Decebal Deva, Carmen Botoş, profesoară la Școala Gimnazială Andrei Șaguna din Deva, precum şi elevi de gimnaziu din clasele celor trei cadre didactice.

Proiectul Reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar este implementat în opt județe, incusiv Hunedoara, şi este finanțat de Romanian – American Foundation.  Societatea Română de Fizică (SRF) este o organizaţie apolitică, non-profit care strânge laolaltă cercetători şi profesori de fizică. SRF se doreşte a fi un factor dinamic în promovarea gândirii creative şi a ideilor noi pentru dezvoltarea ştiinţei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/