Tribunalul Hunedoara a obligat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să achite daune de 5.300 de lei unui şofer din Hunedoara, reprezentând contravaloarea reparaţiilor maşinii şi dauna morale de 1.000 de lei bărbatului, după ce acesta a dat în judecată instituţia, reclamând că a lovit un câine pe autostadă.

„La data de 6 ianuarie 2018, în jurul orelor 17,20 reclamantul se deplasa pe autostrada Deva – Timişoara, cu autoturismul marca Volswagen Passat. La km 450 pe autostradă i-a ieşit brusc în faţă un câine, care a traversat în fugă, cu care a intrat în coliziune, deşi a încercat să îl evite, rezultând avarierea autoturismului. În sarcina reclamantului nu s-a reţinut încălcarea vreunui act normativ”, se arată în dosar. CNAIR este administrator al autostrăzii şi avea obligaţia să ofere toate condiţiile necesare unui trafic rutier în siguranţă.

„Prezenţa câinelui pe autostradă denotă faptul că pârâta nu a luat toate măsurile de prevedere ce se impuneau în calitatea sa de administrator al drumului, pentru a preîntâmpina ivirea unor astfel de situaţii”, se arată în motivarea sentinţei definitive, pronunţată de Tribunalul Hunedoara. Iniţial, şoferul a depus plângerea la Judecătoria Hunedoara, iar instanţa a obligat compania de autostrăzi la plata daunelor. Sentinţa a fost contestată, însă fără succes, de către CNAIR.