28 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

Sperăm că nu a fost nimeni rănit! „Bătaie” pe invitații la spectacolul folcloric care redeschide Casa de cultură din Hunedoara

Casa de cultură din Hunedoara va fi redeschisă după aproape șapte ani de la ultimul spectacol. Din 2010, clădirea s-a aflat într-un amplu proces de restaurare.

În 15 ianuarie 2023, va avea loc din nou, după aproape șapte ani, un spectacol la Casa de cultură din Hunedoara. În ultimii doi ani, clădirea din centrul municipiului s-a aflat în renovare.

„Este vorba despre un spectacol folcloric organizat de Consiliul Judeţean Hunedoara, instituţia care a şi finanţat cea mai mare parte din proiectul de reabilitare a clădirii. Interesul pentru acest eveniment a fost unul neaşteptat de ridicat, fiind peste 1.500 de solicitări, pentru o sală cu 467 de locuri pe scaune. Pe 24 ianuarie, un nou spectacol folcloric va fi organizat, la Casa de Cultură. Ne cerem scuze persoanelor care nu au mai reuşit să intre în posesia unor invitaţii”, a informat Primăria Hunedoara.

Din 2015, clădirea din Hunedoara a rămas închisă, iar din vara anului 2020 a intrat în reabilitare. Proiectul de restaurare finanțat în cea mai mare parte de Consiliul Județean Hunedoara, a fost estimat la peste 16 milioane de lei. Lucrările principale au vizat refuncţionalizarea şi compartimentarea spațiilor, finisaje interioare și exterioare, restaurarea şi refacerea elementelor de decoraţie arhitecturală, refacerea pardoselii şi a scărilor, recondiţionarea şi restaurarea tâmplăriei, modernizarea birourilor şi grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiei electrice şi de iluminat.

Circa 2,2 milioane de lei au fost alocate din bugetul local al municipiului Hunedoara, fiind alocate pentru lucrările necesare ca investiția sa poată primi autorizarea de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara: construcția unui rezervor de apă și a unei stații de pompe, uși rezistente la foc, instalații anti-incendii.

Casa de Cultură a fost construită la mijlocul anilor ‘50, în spropiere de cartierul O.M. (Oraşul Muncitoresc) și de intrarea în combinatul siderurgic al Hunedoarei. Atunci, orașul se afla în plină expansiune odată cu industria metalurgică din jurul acestuia.
După 1990, Casa de Cultură a intrat în declin, iar pentru câțiva ani a fost folosită ca discotecă, în timp ce printre puținele evenimente desfășurate aici se numărau balurile bobocilor organizate de licee. În anii 2000, Casa de cultură a fost renovată, însă lucrările nu au finalizate, contractul fiind sistat de Consiliul Județean Hunedoara, care a acuzat constructorii de slaba calitate a lucrărilor. De șapte ani, clădirea a rămas închisă publicului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/