Aşezarea dacică din Munţii Orăştiei a fost acoperită de zăpadă, după ninsorile din noaptea de luni spre marţi, arată fotografiile publicate de Sorin Zgăvîrdean, pe pagina sa de Facebook. Este „neaua mieilor” după cum îi spun localnicii.
„Până de curând părea că primăvara s-a instalat aşa cum se cuvine în capitala dacilor. Iarna, însă nu cedează din teritorii. Ghioceii gingaşi, care îi întâmpinau pe vizitatori la poarta de vest, au fost acoperiţi de un strat gros de zăpadă. Îi atenţionăm pe cei care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, să aibă autoturismul echipat corespunzător pentru iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum”, a informat administraţia din Sarmizegetusa Regia.
În Munţii Orăştiei au apărut şi primele semne ale primăverii, ghioceii şi câteva dintre speciile de flori sălbatice din poienile faimoase pentru frumuseţea lor au răsărit de sub covoarele de frunze ale pădurilor, acoperite cu petece de zăpadă.
- Munții Orăștiei – priveliștile de vis din tărâmul dacilor
- Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani
- Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități
- Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad
De la 1 martie, programul de vizitare al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia s-a modificat. „Capitala regatului dac va fi deschisă pentru cei care doresc să o viziteze, în fiecare zi, între orele 09.00 şi 18.00, ultima intrare în sit se va face cu jumătate de oră înaintea închiderii. Programul va rămâne acelaşi până în 30 aprilie 2021”, a informat Administraţia din Sarmizegetusa Regia.
Foto: Sorin Zgăvîrdean. Facebook
- Povestea Treptelor Romane, galeria minieră antică din Munții Metaliferi
- Secretele Castelului Corvinilor. Ce au descoperit arheologii în timpul lucrărilor de restaurare
- Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari
- Povestea unui dezastru ascuns – Tragedia care a cutremurat Teliucul. S-a întâmplat acum 59 de ani