28 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

Stadionul „Mecanica” Orăștie, inaugurat în 2023

Primul stadion construit într-un municipiu din județul Hunedoara după 1990 se află în șantier la Orăștie. Investiția estimată inițial la 5,6 milioane de lei a demarat în urmă cu doi ani pe terenul fostului stadion „Mecanica”, cu o suprafață totală de 20.000 de metri pătrați, ale cărui construcții vechi au fost demolate.

După ce administrația locală din Orăștie a cheltuit, din bugetul propriu, circa 1,6 milioane de lei pentru primele lucrări executate, primăria a reușit să obțină o finanțare de circa șase milioane de lei, de la Compania Națională de Investiții, pentru continuarea investiției.

„Noul stadion se află în șantier, iar potrivit constructorilor el va fi finalizat anul viitor”, spune Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Stadionul Mecanica Orăștie va avea un teren de fotbal cu dimensiuni competiționale acoperit cu gazon natural, prevăzut cu sistem de drenaj subteran, nocturnă și o tribună ce poate primi 600 de spectatori. În jurul terenului este prevazută o pistă de atletism, acoperită cu tartan, cu șase benzi de alergare. La parterul tribunei vor fi amenajate vestiare pentru femei și bărbați, grupuri sanitare, spații tehnice și un cabinet medical.

În jurul arenei vor fi amenajate alei și o parcare de 200 de locuri. La începutul anului 2021, în imediata vecinătate a viitorului stadion, pe un fost teren viran a fost inaugurat un parc construit de municipalitate cu ajutorul fondurilor europene. Investiția, realizată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a costat peste 14 milioane de lei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/