17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Start întârziat al lucrărilor de reabilitare a Centrului istoric din Deva

Au trecut aproape două luni de când Primăria Deva a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Centrului istoric al Devei, iar constructorul care a câştigat licitaţia pentru proiectul finanţat de Uniunea Europeană este încă aşteptat pe şantier.

 

Începerea lucrărilor a fost anunţată de mai multe ori de reprezentanţii Primăriei, dar până în prezent, a fost realizată doar amenajarea de şantier. O stradă a fost închisă, iar o suprafaţă din Piaţa Unirii a fost transformată într-un ţarc în care au fost aduse, de aproape o lună, câteva gherete. În urmă cu o săptămână,

Florin Oancea, primarul Devei, susţinea într-o emisiune de televiziune la postul local Info Hd că era nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii pentru ca lucrările să poată demara. Avizul a fost primit de primărie în urmă cu o săptămână. Constructorii nu s-au mai apucat însă de lucru. În aceeaşi emisiune, Traian Berbeceanu, administratorul public al Devei, susţinea că reprezentanţii constructorului au făcut lucrări în centrul Devei, respectiv ridicări topografice.

Marţi, Primăria Devei a notificat societatea comercială Construcţii Erbaşu SA ca în termen de 5 zile de la emiterea notificării să mobilizeze în teren echipele de lucru în vederea începerii execuţiei lucrărilor de amenajare a zonei pietonale centru istoric din municipiul Deva, conform graficului de execuţie asumat.

„În caz contrar, sunt aplicabile prevederile art.11 din contractul de lucrări nr. 91508/02.12.2020 – Sancţiuni pentru neîndeplinirea culpabilă a obligaţiilor. În cuprinsul notificării, Primăria reaminteşte că în data de 2 iulie 2021 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor iar predarea amplasamentului către constructor s-a făcut în 12 iulie 2021. Primăria Municipiului Deva informează cetăţenii că întârzierea începerii lucrărilor de amenajare a zonei pietonale sunt imputabile exclusiv firmei de construcţii Erbaşu SA”, a transmis Primăria Deva.

Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Se va amplasa mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.). Valoarea totală a investiţiei este de circa 4,5 milioane de euro, finanţată aproape integral din fonduri europene.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/