Recidivistul Dionisie Varga a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, după ce a fost prins la furat în locuinţa unui bărbat din Vulcan. Recidivistul fusese eliberat din închisoare în luna aprilie, după ce fusese condamnat pentru o tâlhărie.

Două săptămâni mai târziu a intrat prin efracţie în locuinţa unui bărbat din Vulcan, în zorii zilei, şi a strâns mai multe bunuri într-un sac.

„În jurul orei 05:50, inculpatul a pătruns prin forţarea sistemului de închidere a uşii de acces de tip termopan în locuinţa persoanei vătămate, unde a pus într-un sac de rafie o maşină de şlefuit electrică, un polizor electric de mână, o maşină electrică de tăiat gresie şi faianţă şi un prelungitor electric de culoare albă, bunuri pe care le-a abandonat în momentul în care a fost surprins de persoana vătămată, fiind surprins de acesta din urmă în momentul în care intenţiona să părăsească locuinţa, context în care, pentru a-şi asigura scăparea, s-a luptat cu persoana vătămată, cauzându-i astfel 23 – 25 de zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosar.

În cele din urmă, autorul tâlhăriei a fost imobilizat, însă victima lui s-a ales cu un deget rupt. Varga se află în arest preventiv, iar dosarul său va fi soluţionat la Judecătoria Petroşani.