19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Tânăr condamnat după ce a jefuit două femei, cu probleme de sănătate, din Deva

Magistrații Judecătoriei Deva l-au condamnat pe Vali Sebastian Andrei (23 de ani) la un an şi şase luni de închisoare pentru tâlhărie. Tânărul din Deva a fost arestat în luna ianuarie, fiind acuzat că a jefuit o femeie care îl chemase să îl ajute la treburile gospodăreşti. A recunoscut fapta comisă şi a beneficiat de o reducere a pedepsei, dar soluţia instanţei din Deva nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

„În data de 19 ianuarie 2021, în jurul orei 09:20, în timp ce se afla în locuinţa persoanei vătămate situată în mun. Deva, a sustras dintr-o poşetă a acesteia suma de 700 lei şi, întrucât a fost confruntat de persoana vătămată, pentru păstrarea bunului sustras şi pentru a-şi asigura scăparea, a lovit-o pe aceasta cu palma peste faţă şi a împins-o, cauzându-i astfel leziuni traumatice care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, se arată în dosar.

Victima tâlharului este o femeie din Deva, care locuieşte împreună cu mama sa, ambele având probleme de sănătate care le afectează funcţia locomotorie.

„În cursul lunii septembrie 2020, Vali Andrei a fost recomandat persoanei vătămate pentru a o ajuta cu zugrăvirea unui hol al apartamentului. După ce a primit suma de 50 lei pentru cumpărarea materialelor necesare, inculpatul nu s-a mai prezentat pentru realizarea lucrării, nu a restituit banii şi nici nu a mai răspuns la telefon. Ulterior, în 17 ianuarie 2021, acesta a contactat-o pe persoana vătămată, spunându-i că ştie că a rămas dator acesteia şi că doreşte să lucreze ceva în contul respectivei datorii. În următoarea zi, în baza înţelegerii, inculpatul a făcut curăţenie în cămara persoanei vătămate, fiind remunerat cu suma de 100 lei (restul de 50 lei fiind compensaţi cu datoria anterioară), plecând în jurul orei 15:00. Cu acest prilej, a putut observa locul în care sunt depozitaţi banii, respectiv într-un plic din geanta persoanei vătămate”, se arată în dosar.

Întrucât tânărul mai avea nevoie de bani, femeia a fost de acord ca acesta să revină în 19 ianuarie 2021 şi să cureţe beciul pentru încă 150 lei.

„Inculpatul s-a prezentat în jurul orei 09:20, când a fost primit în camera persoanei vătămate, care l-a servit cu o cafea şi o ţigară. În acest context, el i-a solicitat persoanei vătămate să îi plătească în avans suma de 300 lei pentru servicii ce urma să le presteze, motivând că avea nevoie de bani pentru asigurarea autovehiculului său, însă aceasta din urmă nu a fost de acord… Când a revenit în încăpere, persoana vătămată a remarcat că geanta pe care o lăsase pe noptieră se afla pe pat, motiv pentru care a verificat-o şi a constatat că plicul în care avea pensia, respectiv suma de 700 lei, nu mai era acolo. Inculpatul se pregătea brusc să plece, când persoana vătămată i-a cerut să rămână pentru a-i verifica buzunarele, în care bănuia că se află plicul cu bani. Acesta nu a vrut să arate conţinutul buzunarelor şi a împins-o pe persoana vătămată pentru a o împiedica să se apropie de haina sa, după care s-a îndreptat spre uşa de ieşire din apartament. Persoana vătămată l-a urmat şi l-a ajuns din urmă, context în care inculpatul a împins-o cu braţul drept în zona pieptului. Persoana vătămată l-a apucat de haină, strigându-i să îi dea banii, astfel că Andrei a strâns-o pe persoana vătămată cu ambele mâini de gât şi a îmbrâncit-o, aceasta căzând la pământ şi lovindu-se în cădere de un corp dur, respectiv de uşă ori de perete”, se arată în dosar.

Tânărul a mai fost anchetat pentru furt, conducerea unui autovehicul fără a avea permis şi pentru abuz de încredere.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/